Reseptit

Veriappelsiinivispipuuro

Tammikuu on erilaisten sitrushedelmien satokausiaikaa. Appelsiinit keskellä kylmää ja pimeää talvea tuovat väriä ja piristävät. Etenkin pidän veriappelsiinista sen makeuden vuoksi mutta myös sen takia, että se tuntuu olevan siistimmin kuorittavissa ja syötävissä normaaliin appelsiinin verrattuna. Erilaisiin puuroihin hurahtaneena kokeilin veriappelsiinia myös vispipuurossa joka oli yhtä herkullinen kun aiemmin julkaisemani omenavispipuuro. Appelsiinin makeus tuo puuroon jälkiruoan tuntua ja lämmin oranssi väri tuo kevään jo mieleen.

Resepti (4:lle)

5 veriappelsiinia

5 dl vettä

1/4 tl suolaa

½-1 dl sokeria

1 ½ dl mannasuurimoita

Kuori appelsiinit ja poista isoimmat valkoiset osat. Soseuta appelsiini blenderissä tai tehosekoittimen avulla.

Lisää kattilaan soseutettu appelsiini sekä vesi ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää sokeri ja suola.

Lisää mannasuurimot pienissä erissä koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.

Jäädytä puuro jääkaappikylmäksi ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimen avulla. Paremman tuloksen saat vispaamalla matalammalla teholla pitkään kuin nopeasti isolla teholla.

VINKKI! Voit kokeilla myös vaniljan makua tähän puuroon lisäämällä veden ja soseutetun appelsiinin sekaan yhden vaniljatangon siemenet.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

2 thoughts on “Veriappelsiinivispipuuro

  1. Piristävä vaihtoehto perinteiselle vispipuurolle. Veriappelsiineista pidän muutekin. Mukavan kirpakoita, mutta silti makeita.

    Tykkää

    1. Totta! Hieman normaalia appelsiinia happamampi mutta silti maku on makea. Itse tykkään myös syödä veriappelsiineja ihan sellaisenaankin juuri tämän takia. 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti