Reseptit

Arjen vaivaton uunimunakas

Tiedosto_001 (29)

Pitkästä aikaa taas blogin ääressä! Elämässä on ollut niin paljon hulinaa, ettei edes muista koska olisi tietokoneen avannut. Ollaan oltu reissussa pitkin Suomea, lisäksi on ollut töitä ja siellä jälleen uuden oppimmista, harrastuksia sekä arjen pyörittämistä.

Keittiössäkin on tapahtunut kummia. Kuten sanoin, on ollut harrastuksia, mitkä ovat heijastuneet myöskin keittiön puolelle. Olimme miehen kanssa puhuneet jo kauan kuntosaliharrastuksen aloittamisesta ja joulukuussa siitä tuli viimeinkin totta. 200 metrin päässä sijaitsevalla kuntosalilla oli joulutarjouksena ensimmäinen treenikuukausi niinkin halvalla kuin 1,90 euroa koko kuukausi, joten päätimme että nyt tai ei koskaan! Molemmat ostettiin siis jäsenyys sinne ja käydään nykyään treenaamassa kolmesti viikossa. Tämän lisäksi löysin työkaverin kautta harrastesählyjoukkueen, joka oli super halpa ja vain naisille. Käyn nykyään siellä pelaamassa kerran viikossa. Liikuntakertoja viikossa siis kertyy itselläni viikossa neljä ja sen lisäksi on työ, jossa kertyy paljon askelia ja koira, jota on ulkoilutettava.

On sanomattakin selvää, että tuollaisella liikuntakombolla meni ruokailukin uudestaan vaikkei mistään ammattitason urheilusta puhuta. Huomasin melko pian että salilla tekeminen on melko tahmeaa eikä sählyssä oikein juoksu kulje. Tunnustan, ei tässä missään kisakunnossa oltu alkujaankaan, mutta ruokavalion tarkempi tarkastelu paljasti, että hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen suhde oli melko pielessä. Olen pyrkinyt aina syömään perusterveellistä ruokaa mutta päivittäisestä ravinnosta tuli paljon hiilihydraatteja ja aivan liian vähän proteiinia mitä tarvittaisiin, jotta jaksaa salilla. Itselläni on siis ollut siinäkin uutta opeteltavaa, minkä vuoksi ei paljoa reseptiä ole ulos tullut koska ruoat ovat toistaiseksi olleet aika yksinkertaisia ja… noh, ei visuaalisesti niin kauniita.

Kukaan ei kuitenkaan jaksa ikuisesti pupeltaa kanaa ja salaattia, joten pikkuhiljaa tässä on alettu kehittelemään muitakin ruokia, mitkä sopivat liikkuvaisen ihmisen arkeen. Yksi mukavaa vaihtelua tuova ruoka on munakas, joka valmistuu nopeasti joko pannulla tai uunissa ja jonka täytteet ovat valittavissa. Meillä munakkaisiin uppoaakin yleensä jääkaapin pienet jämät, kuten kasvisten ja leikkeiden loput. Tässä versiossa pääsee valloilleen Välimeren maut, kun täytteinä ovat feta, tomaatti sekä basilika.

Resepti neljälle: 

6 kananmunaa

250 g miniluumutomaatteja

100 g fetajuustoa

1 dl kuohukermaa

(Basilikaa)

Suolaa & pippuria

  1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita kuohukerma joukkoon. Lisää joukkoon hyppysellinen suolaa ja pippuria.
  2. Voitele pienehkö (itselläni oli noin 20 x 20 cm kokoinen) uunivuoka pienellä määrällä öljyä ja kaada kananmuna-kermaseos vuokaan.  Halkaise miniluumutomaatit sekä kuutio fetajuusto ja ripottele ne uunivuokaan.
  3. Paista munakasta 200 asteessa 15-20 minuuttia kunnes munakkaan pinta on saanut väriä. Lisää päälle basilikan lehtiä.

 

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

Tiedosto_001 (53)

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s