Reseptit

Herkullinen kookos-katkarapucurry

Tiedosto_001 (55)

Yritän säännöllisen välein pitää kaapintyhjennyspäiviä, jotta ei tulisi hävikkiä ja jotta kauppaan menoa voisi venyttää vielä päivän tai kaksi. Ruoanlaitosta jää usein ainakin meille kaappiin lojumaan erinäisiä juustonjämiä, kastikkeita, avattuja säilykkeitä tai kasviksia. Osa elintarvikkeista säilyy pitkiäkin aikoja pakastimessa tai jääkaapissa mutta en itse tykkää keräillä kaappeihin kastikekokoelmia tai oikein muutakaan vaan pyrin lisäilemään niitä ruokiin, jotta ne saataisiin käytettyä kokonaan pois.

Tämän kertainen tein siitä mitä kaapissa oli -resepti on tämä tulisen makea kookos-katkarapucurry. Virallinen makutuomari eli aviomieskin, joka ei niinkään (ainakaan kaikista) curryista perusta, harmitteli kun ruoka loppui kesken. Täytyy tunnustaa, että itsekään en aiemmin juurikaan katkaravuista välittänyt mutta tässä ne toimivat erittäin hyvin!

Resepti kahdelle: 

200 g katkarapuja

1 keskikokoinen sipuli

3 valkosipulin kynttä

1 rkl tomaattisosetta

1-2 mietoa säilykepeperonia

1 tl inkivääritahnaa

200 ml kookosmaitoa

1 tl suolaa

1 tl garam masalaa

½ rkl öljyä paistamiseen

  1. Sulata katkaravut ohjeiden mukaan
  2. Kuori ja pilko sipuli, hienonna valkosipuli ja pilko peperonit pienemmäksi.
  3. Soseuta sipulit, peperoni, tomaattisose ja inkivääritahna blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja kaada tahna pannulle. Paista tahnaa hetki sekoitellen kunnes nestettä on hieman haihtunut. Lisää pannulle kookosmaito, katkaravut sekä suolaa ja garam masalaa. Anna curryn hautua kannen alle miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
  5. Tarjoile curry riisin sekä limen kera.

Hintaluokka: alle 4 euroa / annos

Tiedosto_001 (54)

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s