Reseptit

Perunasoselaatikko jauhismurusta

Perunasoselaatikko on perinteinen suomalainen arkiruoka, jonka valmistaminen käy helposti. Lihan perunasoselaatikossa voi korvata jauhiksella, härkiksellä, soijarouheella tai vaikka linsseillä. Tässä versiossa käytin MUU jauhismurua joka on valmiiksi kypsää. Perunasose on myös oivaa hävikkiruokaa; käytä laatikkoon edelliseltä ruoalta ylijäännyt perunamuussi ja tuunaa laatikkoa halutessasi vaikka kasviksilla.

Resepti (4:lle):

1 kg jauhoisia perunoita

1 sipuli

1 rkl maidotonta margariinia

3-4 dl kasvimaitoa tai -kermaa

2 tl suolaa

½ tl mustapippuria

Öljyä paistamiseen

1 pss MUU jauhismurua

Aloita valmistamalla perunasose. Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kypsiksi.

Kun perunat ovat kypsät, kaada keitinvesi pois. Lisää perunoiden joukkoon margariini sekä kasvimaito/-kerma. Soseuta perunasurvimella perunat soseeksi. Sose saa olla hieman löysää, joten lisää tarvittaessa kasvimaitoa/-kermaa. Mausta muussi suolalla.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita noin 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon jauhismuru ja kääntele pari minuuttia.

Sekoita keskenään perunasose, sipuli-jauhisseos ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa.

Levitä seos uuni vuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kunnes soseen pinta on saanut hieman väriä.

Coconut Gastro somessa

Instagram

Pinterest

2 thoughts on “Perunasoselaatikko jauhismurusta

Jätä kommentti