Reseptit

Palak dal eli pinaatti-linssicurry

Sri lankalainen Palak Dal eli linssi-pinaatticurry saa täyteläisen makunsa perinteisistä aasian mausteista ja tomaattisoseesta eikä oikeastaan edes kaipaa kermaisuutta mitä yleensä haen curryssa joko kaura- tai kookoskerman avulla. Ilman chiliäkin curry on jo lempeän mausteinen mutta lisää potkua saa lisäämällä chiliä joko kuivattuna tai tuoreena joukkoon. Tarjoile palak dal basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Resepti (4:lle)

1 sipuli

4 valkosipulin kynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

1,5 dl vihreitä linssejä

150 g pakastepinaattia

2 rkl tomaattisosetta

4 dl vettä

2 rkl sitruunamehua

2 tl kuminaa

2 tl korianteria

1 ½ tl sinapinsiemeniä

1 tl kurkumaa

1 tl garam masalaa

½ tl mustapippuria

1 rkl öljyä

Hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Raasta inkivääriä noin yhden ruokalusikallisen verran. Huuhtele linssit juoksevan veden alla. Sekoita mausteet keskenään omassa kulhossaan.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit sekä raastettu inkivääri. Paista kunnes sipulit ovat pehmenneet mutta älä ruskista niitä. Lisää pannulle mausteet ja kääntele sipuleiden sekaan. Lisää pannulle vesi, tomaattisose sekä sitruunan mehu ja sekoita. Lisää joukkoon huuhdellut linssit sekä pakastepinaatti.

Anna curryn poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 25 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä ja pinaatti sulannut. Lisää tarvittaessa vettä.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Jätä kommentti