Reseptit

Metsäsienimuhennos

Keräsin viime syksynä melkoisen määrän sieniä ja ne ovatkin kuuluneet ruokavalioon pitkin talvea. Olen valmistanut niistä sienisalaattia, tehnyt kastikkeita, pastaa, lisännyt niitä lasagneen, makaronilaatikkoon sekä leipiin ainakin. Kohta sato alkaa olemaan syöty ja katse voidaan kääntää uutta sesonkia kohti!

Metsäsienimuhennos on kuin sienikastike mutta hieman täyteläisempi. Muhennos sopii sellaisenaan syötäväksi perunoiden kanssa mutta kylkeen voi lisätä myös erilaisia pihviä ja pyöryköitä. Muhennos valmistuu helposti kuivatuista sienistä mutta parhaimmillaan se on satokauden aikaan valmistettuna tuoreista sienistä.

Resepti (4:lle):

4 dl kuivattuja (tai ½ l tuoreita, puhdistettuja) metsäsieniä

1 rkl maidotonta margariinia

1 sipuli

½ dl vehnäjauhoja

2 dl kaurakermaa

2 dl kauramaitoa

1 tl suolaa

Ripaus mustapippuria

Liuota kuivattuja sieniä vedessä noin puolituntia. Valuta vesi sienistä. Jos käytät tuoreita sieniä, puhdista ja hienonna sienet. Hienonna sipuli. Sekoita kauramaito sekä -kerma keskenään omassa astiassa.

Kuumenna margariini pannulla ja paista sieniä muutama minuutti. Lisää joukkoon sipuli ja jatka paistamista kunnes sienten neste on haihtunut ja sipuli on pehmennyt.

Ripottele vehnäjauhot sieni-sipuli -seoksen päälle ja paista vielä muutama minuutti. Vältä ruskistamasta jauhoja. Kaada kauramaito/-kerma -seos pannulle koko ajan sekoittaen.

Hämmennä muhennosta miedolla lämmöllä kunnes neste sakenee. Lisää suola sekä pippuri ja tarkista maku. Lisää päälle halutessasi persiljaa, ruohosipulia tai kevätsipulia.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Jätä kommentti