Reseptit

Green goddess -salaatti perunoista

Green Goddess -salaatti nousi somehitiksi TikTokssa Baked by Melissa -tilin myötä. Kyseisestä salaatista on kehkeytynyt jo lukemattomia versioita mutta salaatin pointti on vihreissä kasviksissa ja kastikkeessa jossa on hieman hapokkuutta. Vaikka salaatti onkin nyt nousut trendiksi, on se lanseerattu ensimmäisen kerran 1920-luvulla. San Franciscon Palace Hotel kehitteli Green Goddess -salaatin vuonna 1923 näyttelijä George Arlissin kunniaksi hänen roolistaan elokuvassa The Green Goddess.

Enkä jälleen kyllä hämmästele ollenkaan, että salaatti on noussut viraaliksi. Tämä salaatti on helposti muunneltavissa saatavien vihreiden kasvisten mukaan ja kastike on aivan ihanan makuista! Riippuen käytettävistä vihanneksista sekä kuinka pieniksi ne on pilkottu, salaatti sopii sellaisenaan syötäväksi, grillausten lisukkeeksi tai vaikka dippiksi. Erittäin monipuolinen salaatti kaikenlaisiin tilanteisiin.

Tässä versiossa on käytetty läpi vuoden saatavia raaka-aineita ja tämä versio soveltuu todella hyvin grilliruoan kylkeen. Peruna tuo salaattiin hieman täyttävyyttä ja kesällä salaattiin kannattaa hyödyntää uusia perunoita sekä avomaankurkkua.

Resepti kahdeksalle:

800 g keitettyjä perunoita

3 avomaan kurkkua tai 1 normaali kurkku

Nippu kevätsipulia

200 g kreikkalaistyyppistä vuustoa

100 g pinaattia

Kastike:

1 ruukku basilikaa

Kevätsipulin varret

2 vakosipulin kynttä

1 sitruunan mehu

½ dl oliiviöljyä

1 dl cashewpähkinää

1 tl suolaa

2 rkl valkoviinietikkaa

Kuutioi keitetyt perunat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuori, halkaise kurkut ja poista siemenosa. Viipaloi kurkut. Hienonna salaatin joukkoon kevätsipuleiden valkoinen osa ja jätä varret kastiketta varten. Laita kaikki salaattiainekset kulhoon.

Valmista kastike soseuttamalla kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi joko blenderillä tai sauvasekoittimen avulla. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Jätä kommentti