Reseptit

Pikainen porkkalapasta

Aikoinaan sekasyöjänä savulohipasta oli yksi omia lempiruokiani. Savulohipastaa pystyy jäljittelemään vegaanisesti porkkalan avulla ja sanoisin, että lopputulos on jopa parempi kuin itse kalaversio. Porkkala on siinä mielessä hassu ruoka, että nimensä mukaisesti se on täysin porkkanasta mutta maun puolesta todella savulohen kaltainen, joten aivot saa helposti solmuun sitä maistaessa. Sitruunaisessa pastassa porkkala toimii täydellisesti ja riskinä on ruokaähky sillä maku on niin herkullinen, että tekisi mieli kauhoa toinenkin annos suuhunsa! Sitruunan kaverina hyödynsin vielä kuivattua tilliä, joka on oman kasvimaan peruja viime vuodelta. Mikä parasta, porkkalapasta on helppo sekä nopea tehdä, joten se sopii arkeen oikein hyvin!

Käytin tällä kertaa kaupasta saatavaa Kalavaleen valmista porkkalaa säilyketölkissä. Maku oli 5/5 mutta suosittelen siitä huolimatta tekemään porkkalat itse, se on nimittäin paljon kustannustehokkaampaa vaikka kaupan valmiillakin valmisteella aterian hinnaksi tulee noin 2,9 euroa. Yhden pienen säilyketölkin hinta oli meidän Prismassa 4,25 euroa ja sillä hinnalla teet jo ainakin kilon, ellet jopa kaksi porkkalaa. Lisäksi porkkalan teko ei vaadi juuri mitään. Porkkalan pääainekset ovat porkkana, merisuola, öljy, nestemäinen savulohi ja jonkin verran on sitten variaatioita etikan ja mausteiden suhteen. Ei tarvitse kuin keittää porkkanat, siivuttaa ja laittaa marinoitumaan. Netti on pullollaan erilaisia porkkalaohjeita sekä vinkkejä, mihin porkkalaa voi käyttää. Esimerkiksi pastan lisäksi sopii oikein hyvin leivän päälle ja sushiin joulupöydästä puhumattakaan.

Resepti kahdelle:

250 g pastaa

1 sipuli hienonnettuna

1 prk kaurakermaa

1 prk Kalavaleen Savu & Suola porkkalaa

1 tl kuivattua tilliä

1 tl mustapippuria

Puolikkaan sitruunan mehu

(1 dl pastan keitinvettä)

Keitä pasta al denteksi suolatussa keitinvedessä.

Ota porkkalan öljystä noin yksi ruokalusikallinen talteen paistoa varten ja valuta muuten porkkalasta öljy. Kuumennä öljy pannulla ja lisää sipulit pannulle. Paista hetki, että sipulit saavat hieman väriä. Lisää joukkoon porkkala (itse hieman pilkoin porkkalaa pienemmäksi mutta tämä ei ole pakollista) ja paista pannulla viitisen minuuttia. Lisää joukkoon kaurakerma ja mausta tillillä, mustapippurilla sekä sitruunanmehulla.

Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Lisää halutessasi vielä päälle kuivaa (tai tuoretta) tilliä, ja tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Päälle sopii myös ravintohiivahiutale tai vegaaninen parmesanvuusto.

Hintaluokka: alle 4 euroa / annos

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s