Yleinen

Testissä muovittomat & ekologiset siivousvälineet

*Kaupallinen yhteistyö Eettinen Luksus Oy:n kanssa*

Eettinen luksus Oy on suomalainen perheyritys, joka panostaa eettiseen ja ekologiseen liiketoimintaan markkinoinalla ekologisia puhdistus- ja pesuaineita sekä siivousvälineitä. Kenties Method- tai OnXOn- tai Classic Clothing Care –merkit ovat sinulle tuttuja? Eettinen Luksus Oy on näiden mahtavien tuotteiden maahantuonnin ja markkinoinnin takana!

Eettinen Luksus Oy on tuonnut nyt Suomen markkinnoille MrEco-tuotteet, joita sain kokeiltavaksi. MrEco-tuotteet ovat muovittomia siivoustarvikkeita, jotka ovat valmistettu biologisesti hajoavista tai kierrätettävistä raaka-aineista. Tuotteiden lisäksi myös pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä! MrEco-tuotesarja sisältää muun muassa kasvipohjaisesta selluloosasta valmistettuja sieniliinoja sekä sieniä, bambusta ja puuvillasta valmistettuja lattialiinoja, sisal- ja PET-kuiduista valmistettuja hankausliinoja, hankauskeriä ja vaikka mitä!

Setti, jonka sain kokeiltavakseni sisälsi luffahankaimen, monikäyttöisen bambuliinan, selluloosasienen sekä hankauskerän antibakteerisesta kuparista. Mun täytyy todeta, etten pettynyt yhteenkään tuotteeseen! MrEco on kaivattu ekologinen merkki markkinoilla, joka sopii myös Zero Waste –ajattelutapaan tuotteiden muovittomuuden, biohajoavuuden ja kierrätettävyyden vuoksi. Tällä hetkellä MrEco-tuotteita saa hyvin varusteltujen markettien siivousvälinehyllystä sekä Eettisen Luksuksen omasta verkkokaupasta.

Luffahankain sopii tehokkaaseen puhdistamiseen naarmuttamatta pintoja. Olet ehkä kuullut joskus pesusienikurkusta? Luffa on kyseinen pesusienikurkku, joka on yksivuotinen kasvi, jota voidaan viljellä sekä syötäväksi ja pesusieneksi. Jotta kasvista saadaan pesusieni, sen annetaan kypsyä syksyyn saakka, jonka jälkeen se kuivataan ilmavassa ja lämpimässä paikassa jolloin kuori irtoaa helpommin. Kuorimisen jälkeen niin sanottu ”sieni” kuivataan täysin kuivaksi ja siemenet ravistellaan pois. Luffa on oikein mainio luonnonmukainen vaihtoehto muovipohjaisille puhdistussienille.

Luffahankain toimi keittiön pinnoilla tosi hyvin puhdistuskiven kanssa. Tiskipöydästä tuli hohtavan puhdas ja hankainta oli miellyttävä käyttää. Vaikka sieni tuntuukin käteen ensi hieman karhealta, vesi pehmentää kuidun eikä se raavi ihoa. Luffahankain sopii kaikille pinnoille sekä astioiden ja keittiövälineiden puhdistukseen ja sitä voi käyttää niin keittiössä kuin kylpyhuoneessa. Mukava plussa oli vielä puuvillainen ripustulenkki, josta sienen voi laittaa kuivumaan.

Kuvassa näkyvä monikäyttöinen bambuliina sopii nimensä mukaisesti monikäyttöisesti pintojen puhdistukseen. Keittiön, kylpyhuoneen ja koko kodin pinnat saa bambuliinalla pyyhkäistyä kätevästi puhtaaksi yleispuhdistusaineen kanssa. Bambun lisäksi liinassa on käytetty maissipohjaista PLA-kuitua. Liina on todella pehmeä, imukykyinen, vahva (eli se ei repeydy heti) ja kestävä. Liina myös lupausten mukaisesti kuivui todella nopeasti eikä alkanut haisemaan!

Kuparista tehty antibakteerinen hankauskerä osoittatui menestykseksi! Pakkaus sisältää kaksi hankauskerää jotka voidaan kierrättää metallina. Kuparinen väri tuo keittiöön niin paljon ylellisyyden tuntua! Hankauskerä sopii hyvin meidän teräspannulle, sillä pinnoitamattomaan pannuun jää paljon helpommin kiinni tavaraa. Hankauskerällä on helppo hinkata jämähtänyt ruoka irti. Laitoin pannulle vain käsintiskiainetta, hankasin, käänsin pannun hetkeksi ylösalaisin ja hinkkasin loput pinttyneet liat irti. Syy miksi käännän pannun ylösalaisin, on Aurin siivousvideoilta opittu niksi. Ylösalaisin ollessa pannulla oleva vesi ja tiskiaine pääsee paremmin valumaan lian läpi, jolloin kovettunut ja pinttynyt lika pehmenee ja puhdistaminen on helpompaa. Hankauskerällä voi poistaa vaikean ja pinttyneen lian padoista, pannuista ja grilleistä mutta se ei sovi non-stick-pinnoille. Puhdistukseen sopii tavallinen pesuaine mutta happamat puhdistusaineet eivät sovi kuparikerän kanssa yhteen.

Vihreä monikäyttoinen selluloosasieni on valmistettu kasvipohjaisesta selluloosasta ja on 100 % biohajoava! Sieni sopii kaikille kodinpinnoille, keittiöön, wc:hen tai kylpyhuoneeseen. Sieni oli paksu, napakka ja imukykyinen. Sienen laidat oli vahvistettu jonka vuoksi se pitää paremmin muotonsa ja kestää pitempään. Sienellä saa hellävaraisesti puhdistettua pinnat ja sen voi pestä 60 asteessa josta annan plussaa. Kokeilin selluloosasientä meidän valkoisille keittiöntasoille ja niiden puhdistukseen se sopii erinomaisesti. Oon hieman ollut varovainen millä puhdistan keittiön tasot sillä haluaisin pitää valkoiset tasot hyväkuntoisina ja naarmuttomina, joten siihen tarkoitukseen selluloosasieni sopii hyvin. En pidä mahdottomana sitäkään, että selluloosasieni olisi jatkossa käytössä kylpyhuoneen pesussa. Pidän mielellään erillään muista välineistä wc:hen ja kylpyhuoneeseen tarkoitetut siivousvälineet, joten voi olla että selluloosasieniä löytyy meidän taloudesta pian parikin kappaletta.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s