Kirjat

Lukunurkkauksessa Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, ennen kaikki oli paremmin

”Jos naama ei kelpaa markkinoilla, täytyy sinnitellä muilla avuilla. Ruma ihminen voi olla sisältä kaunis, käsistään vahva ja aivoistaan joustava. Sitten se onkin jo kaunis. Kyllä ymmärtäisin, jos joku yrittäisi leikata veitsellä itselleen lisää älykkyyttä tai kädentaitoja, niistä olisi hyötyä. Mutta että tehdään itsestään vahanuken näköinen.”

Kun paikallislehti lakkautetaan niin on Mielensäpahoittajalla tilanne päällä. 315 yleisönosastokirjoitusta on pitänyt verisuonet ja sydämen kunnossa joten mitä seuraavaksi? Kun ei ole paikkaa avautua, on riskinä, että suonet tukkeutuu ja pumppu leikkaa kiinni. Lääkäri ehdottaa päiväkirjanpitoa, pojantytär hänelle soittoa vaan eipä kumpikaan ole ratkaisu. Voisiko ratkaisu löytyä ATK-verkosta? Mielensäpahoittaja päätyy pojantyttären avustuksella kirjoittamaan bolgia, jossa otetaan kantaa niin vanhoihin hyviin aikoihin, Suomen urheilumenestykseen, ilmastomuutokseen, kauneuskirugiaan, koulutukseen, nykyajan vanhemmuuteen kuin kestävään kehitykseen. Löytyy jopa myös korjaus- ja parannusehdotuksia muuttuneeseen maailmantilanteeseen. Bolgista tulee ATK-verkon hitti ja pian kuuluu soraääniä miniältä, välihuutelijoilta, lättähatuilta kuin poliitikoilta. Samaan aikaan satelee yhteistyötarjouksia, pihaan ilmestyy kiinalaisturisteja ja tulee kutsuja kravattikaulojen juhliin, Yleisradioon ja Pöllötelevision aamuohjelmiin. Lopulta Mielensäpahoittajaa riivaa vain yksi kysymys mihin hän etsii vastausta. Oliko ennen kaikki paremmin?

Suomalaisista kirjailijoista Tuomas Kyrön tapa kirjoittaa on osunnut ja uponut. Olen lukenut aikasemmin yhden Mielensäpahoittajan ja olen suorastaan häpeissäni etten ole jatkanut näiden lukemista, onhan kirjoja julkaistu useita. Kirjat tarjoavat naurunremakkaa mutta myös oikeita aiheita huumorin varjolla. Kyrön tapa ottaa kantaa muuttuvaan maailmaan kuvitteellisen noin 80 vuotiaan jäärän kautta on niin humoristinen ja sysisuomalainen. Aiheet, joista mieli on pahoitettu ovat kuitenkin enemmän ja vähemmän maailman kannalta olennaisia. Pystyn samaistumaan 80 vuotiaaseen Sysi-Suomessa asuvaan jäärään. Pitääkö kaiken aina muuttua?

Suosittelen ihan kaikenikäisille jäärille, joiden mielestä ennen kaikki oli paremmin.

Coconut Gastro somessa:

Instagarm

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s