Reseptit

Uunifetapasta (V)

Uunifetapasta oli jossain vaiheessa oikein trendiresepti. Itse kuitenkin päädyin VASTA NYT kokeilemaan tätä vegaanisena versiona kun työpaikan kahvipöydässä sitä hehkutettiin maun ja helppouden puolesta. Eikä ihme, koska raaka-aineet ovat simppelit ja valmistus helppoa. Kreikkalaista juustoa, tomaattia, oliiviöljyä, valkosipulia ja mausteita uunivuokaan, vuoka uuniin ja sekoita vuoan sisältö keitetyn pastan kanssa. En tiedä miten normifeta käyttäytyy uunissa paahdettaessa mutta vegaaninen vastike (käytin tässä reseptissä Mö:n kreikkalaista) suli aivan täysin uunissa. Pasta sai vähän risottomaisen vaikutelman kun käytin orzo jyväpastaa ja sulanut kreikkalainen sekoittui pastan joukkoon mutta lopputulos oli herkullinen!

Resepti kahdelle:

250 g pastaa

1 pkt kreikkalaista vuustoa

½ – 1 dl oliiviöljyä

1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja (laitoin vain yhden ja huomasin, että kaksi olisi ollut ehkä parempi)

3-4 valkosipulin kynttä (laitoin enemmän koska kynnet olivat melko pieniä)

Suolaa & pippuria

Basilikaa päälle

Lorauta osa oliiviöljystä uunivuoan pohjalle. Laita kreikkalainen vuusto kokonaisena uunivuokaan ja lisää joukkoon tomaatit sekä kuoritut valkosipulinkynnet. Kaada loppu oliiviöljy vuuston ja tomaattien päälle. Pyöräytä tomaatit sekä valkosipulin kynnet oliiviöljyssä ja mausta vuoka ripauksella suolaa ja pippuria.

Paista vuokaa ensin uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö tämän jälkeen 225 asteeseen, siirrä vuoka ylimmälle uunin tasolle ja paista vielä 10 minuuttia. Keitä pasta paiston aikana valmiiksi ja sekoita uunivuoan sisältö sekä pasta keskenään. Lisää päälle tuoretta basilikaa.

Hintaluokka: alle 6 euroa / annos

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s