Kirjat

Lukunurkkauksessa Lucinda Rileyn vaarallinen kirje

”Hänen sydäntään kouraisi, ja sanomalehti tärisi hänen sormiensa välissä niin rajusti, että hän pystyi tuskin lukemaan loppua. Artikkeliin oli liitetty kuva näyttelijästä ottamassa kuningattarelta vastaan Brittiläisen imperiumin upseerin kunniamerkkiä. Kyynelten sumentamin silmin nainen katseli kuvaa, voimakkaan profiilin ääriviivoja, paksua harmaantunutta tukkaa… Voisiko hän… uskaltaisiko hän palata? Vielä viimeisen kerran, hyvästelläkseen?”

Mukaansa tempaava, ilmiömäinen, hätkähdyttävä! Edesmennyt Lucinda Riley on (vai oli) ilmiömäinen tarinan kertoja, josta alkaa pikkuhiljaa muodostumaan oma suosikkikirjailija Seitsemän sisarta -kirjasarjan myötä. Vaarallinen kirje (eng. Love letter) tarjoaa juonittelua, mehukkaita juonenkäänteitä ja tarinan voisi melkein uskoa jopa todeksi jos ei tietäisi sen olevan fiktiota.

Journalisti Joanna Haslam hälytetään kiireesti juttukeikalle. Koko kansan tuntema legendaarinen näyttelijä sir James Harrison on kuollut ja hautajaiset ovat alkamassa. Hautajaisissa oman elämän murheissa rypevän Joannan vieressä istuu vanha salaperäinen nainen, joka näkee jotain, mikä saa hänet niin kiihdyksiin, että Joanna päättyy saattamaan tämän kotiinsa.

Pian Joanna saa naiselta kirjekuoren, joka sisältää salamyhkäisen rakkauskirjeen sekä music hall -ohjelmalehtisen vuodelta 1923. Nainen kehottaa pitämään lähettämänsä aineiston salassa sillä siinä piilevä tarina voisi aiheuttaa koko kuningaskuntaa järistelevän skandaalin ja tuhota monen elämän. Tarina on kuitenkin kerrottava ja Joanna kiiruhtaa tapaamaan naista mutta tämä on jo kuollut. Kuoleman olosuhteet saavat Joannan epäilemään luonnollista kuolemaa. Vaarallinen kirje sijoittuu kutkuttavien käänteiden kanssa 1900-luvun Lontooseen kertoen tarinaa usean henkilön näkökulmasta. Kirjassa on vedetty kaikki valtiolliset tahot mukaan mehukkaaseen juonitteluun; valtaapitävät, tiedustelupalvelu ja jopa kuningasperhe. Juoni sisältää kilpajuoksua näiden tahojen ja Joannan välillä kun hän yrittää saada selville salaisuuden, jota varjellaan keinolla millä hyvänsä keinoja kaihtamatta.Voiko Joanna luottaa kenenkään? En tiedä voiko kirjaa sanoa trilleriksi mutta joka tapauksessa se tarjoaa jännitystä mutta kirjassa teemana on myös uskollisuus ja rakkaus. Kirjaa kuvaillaankin rakkausromaaniksi trillerin vaatteissa ja kirja tarjoaa myös rakkaustarinoita.

Täysin mutkaton Vaarallisen kirjeen julkaisu ei kuitenkaan ollut. Kirjahan on itseasiassa kirjoitettu jo 1990-luvun lopulla jolloin se kantoi nimeä Seeing Double mutta kuningasperheestä kirjoittaminen fiktiivisenäkin johti siihen, että kirjaa hädin tuskin julkaistiin. Kirjaa pidettiin tuolloin poliittisesti tulenarkana teoksena ottaen huomioon prinsessa Dianan kohtalon ja vuosi 2000, jolloin kirja oli määrä julkaista, oli kuningataräidin satavuotisjuhlavuosi. Kerrotaan myös, että itse kuningasperhe olisi närkästynyt teoksesta. Julkaisupäivän lähestyessä kirjatilaisuuksia alkoi peruuntua vailla selitystä, kustantaja perui seuraavan kirjasopimuksen ja useat ovet sulkeutuivat Rileyn nenän edestä. Tämän jälkeen Riley keskittyi lastensa kasvattamiseen muutamaksi vuodeksi ja löysi vuosia myöhemmin uuden kustanjan eri kirjailijanimellä. Seeing Double näki uudelleen päivänvalon vuonna 2018 uudella nykyisellä nimellään. Ehkä kirjan taustalla oleva tarina, joka oli vetää Rileyn kirjailijanuran vessanpöntöstä alas on syy sille, miksi kirja on lukemisen arvoinen kutkuttavan juonen lisäksi.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s