Kasvit & Puutarha

Siemeniä Exotic Gardenilta + ARVONTA

*Kaupallinen yhteistyö Exotic Gardenin kanssa*

Jokainen viljelijä huomaa pian, että kaupassa myytävät siemenet eivät enää riitä. Kaupan siemenet ovat vuodesta toiseen ne samat perinteiset lajikkeet ja alkaa kaipaamaan pian jotain eksoottisempaa sekä erilaista. Silloin suunnataan nettiin siementen myyntiin erikoistuneeseen verkkokauppaan, joissa valikoima on on laajempi ja sisältää myös lajikkeita, mitä ei kaupoista saa.

Exotic Garden on juuri tälläinen verkkokauppa, joka on tarjonnut jo 30 vuoden ajan kasvi- ja viljelijäharrastelijalle laajan siemenvalikoiman laidasta laitaan. Exotic Garden on vuonna 1992 perustettu suomalainen siemenyritys, joka on nimenomaan innostunut tavallisuudesta poikkeavista kasveista. Vuonna 2021 Exotic Gardenin liiketoiminta siirtyi Oy Mustila Träd & Gård AB:lle joka on Mustilan kartanon omistama perheyritys.

Sen voin todella allekirjoittaa, että valikoima on laaja ja minulla on nyt kunnia arpoa seuraajieni kesken siemenpaketti, josta lisää lopussa! Exotic Garden tarjoaa siemenet, olitpa sitten aloitteleva viljelijä, huonekasviharrastaja, parvekepuutarhuri tai suoranainen maajussi! Valikoimasta löytyy siemeniä, kukka- ja istukkasipuleita, siemenperunoita, taimia ja juurakoita, sienten kasvualustoja sekä viljelytarvikkeita. Siemenvalikoma on omasta mielestäni aivan huippu ja sieltä löytää vihannesten, kesäkukkien, huonekasvien, ikikukkien, värjäys- ja kuitukasvien, mauste- ja lääkekasvien ja vaikka minkä siemeniä! Vihannesten joukosta löytyy perinteisiä- ja kulttuuriperinnelajikkeita mutta myös jalostettujen hybridilajikkeiden siemeniä. Etenkin huonekasvien siemenet saavat minut hullaantumaan sillä Exotic Gardenilla on myös hieman harvinaisempia huonekasvien (ja myös vihannesten) siemeniä, joita ei ihan joka kaupasta löydä.

Sain Exotic Gardenilta omaan käyttööni viisi siemenpussia, joita viljelen tänä vuonna mutta siemenhankinnat ei siihen jää. Aion tilata vielä Exotic Gardenilta isomman erän siemeniä, etenkin huonekasvien mutta vielä on myös muutamat siemenet kasvimaalle hankkimatta. Jos rehellisiä ollaan niin itselläni on pitkä listä mitä aion vielä Exotic Gardenilta hankkia. Lajikkeet, joita sain käyttööni ovat kirsikkatomaatti F1 ´Supersweet 100´, maamanteli, avomaankurkku F1 ´Partner´, hyötösalaatti ´Humil´ sekä isoköynnöskrassi ´Bloody Mary´. Oon kaikista siemenistä ihan superinnoissani mutta erityisesti odotan kirsikkatomaatin sekä maamantelin kasvatusta! F1 ´supersweet 100´ kasvaa viinirypälemäisissä tertuissa ja yksi taimi voi tehdä jopa 100 hedelmää joten toivottavasti tiedossa on runsas tomaattisato! Maamantelista en ollut ennen kuulutkaan mutta kun luin miten sitä voi hyödyntää ruoanlaitossa, päätin ottaa heti kokeiluun! Isoköynnöskrassi on yksi kesäkukkasuosikkini, avomaankurkkua laitan kasvimaalle ja hyötösalaatti on varhainen salaattilajike, joten omista salaateista pääsee nauttimaan jo keväällä!

Nyt olisi kuitenkin sen arvonnan aika. Arvon teidän lukijoiden ja Instagarm-seuraajien kesken viisi siemenpussia, jotka ovat kaikki vielä esikasvatettavissa ja sopivat kaikenlaisille viljelijöille, olitpa sitten aloitteleva tai varsin kokenut. Siemenpussi paketti sisältää seuraavat siemenet:

  • Kirsikkatomaatti ´Gardener´s Delight´ – Tunnetaan ”ehkä maailman parhaana tomattina” ja sopii sekä kasvihuoneeseen että avomaalle. Erittäin pidetty vanha lajike.
  • Maustebasilika ´Genovese´ – Isolehtinen maukas salaattibasilika, joka voidaan istuttaa avomaalle, ruukkuun tai laatikkoon.
  • Kasvihuonekurkku F1 ´Cordoba´ – Itsepölytteinen pitkä kurkku kasvihuoneeseen joka on terve- ja kasvuvoimainen. Aikainen ja satoisa lajike jolla on erittäin pitkä korjuuaika.
  • Ruohosipuli ´Medium Leaf´- Maukas ja nopeakasvuinen lajike joka sopii myös pakastettavaksi
  • Chilipaprika ´Sweet Banana´- Miedon tulinen chili, jonka maku on makea. Kulttuuriperintolajike 1940-luvulta. Kasvatetaan kasvihuoneessa tai lämpimällä paikalla ulkona.

Arvonnan säännöt:

  • Ota Instagramissa seurantaan tilit @coconutgastrofi ja @exotig_garden_suomi jos et ole vielä sitä tehnyt
  • Käy tykkäämässä Instagram-tililläni julkaisusta, jossa näkyy kyseiset siemenet sekä teksti ”arvonta”
  • Osallistumisaikaa on 5.2 kello 00.00 saakka
  • Arvonta suoritetaan 6.2 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti
  • Instagram ei ole mukana arvonnassa

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s