Yleinen

Kolme asiaa -blogihaaste

Blogeissa ja somemaailmassa kiertää jatkuvasti erilaisia haasteita. Rehellisesti sanoen, lähtisin haasteisiin mielelläni enemmän mukaan mutta multa menee noin 99 prosenttia näistä ohi (eli saa vinkata tai haastaa kun joku haaste on meneillään) johtuen internetin ja somen jätitmäisestä ja loputtomasta tarjonnasta mitä ei ehdi päivässä kovinkaan kattavasti selailemaan. Haasteet kuitenkin antavat mahdollisuuden kertoa ihmisestä ruudun takana syvällisemmin.

Kolme asiaa -haaste on nyt kiertänyt blogeissa ja bongasin kyseisen haasteen Marjon matkassa -blogista. Marjo ei haastanut ketään mutta tartuin kuitenkin tilaisuuteen tehdä tämä haaste, sillä blogissa oma persoonallisuuteni jää vähän pimentoon muiden asioiden taakse ja on kiva välillä avata enemmän sitä millainen olen. Marjon tapaan minäkään en haasta ketään yksittäistä henkilöä tekemään tätä haastetta, haastan kaikki jotka tätä lukevat.

Eiköhän sitten mennä!

Kolme asiaa joiden tekemistä olen lykännyt

Vaatteiden karsintaa

Oon pitkään kuvitellut, etten omista kovinkaan paljoa vaatteita. Jokunen aika sitten kiinnitin kuitekin huomiota vaatehuoneessa, että hyllyltä löytyy useampikin vaatekappale mitä en ole käyttänyt pitkiin aikoihin. Tarkoitus olisi käydä vaatteet läpi ja viedä käyttämättömät SPR:lle tai antaa Ukrainan pakolaisille.

Kenkien viemistä suutarille

Mulla on kahdet kengät, jotka ovat hajonneet ja niitä pitäisi käyttää suutarin arviolla, että saako niistä vielä kengät. Asia on ollut työlistalla kohta vuoden verran mutta jos ensi talveen mennessä.

Auton tuulilasinpyyhkijien hankintaa

Koska ”kyllähän nää vielä pelittää niin jos ensi kuussa sitten?”. Tätä on jatkunut nyt kolme vuotta. Mutta hei, ensi kuussa!

Kolme asiaa joita kaipaan

Vanhoja hyviä aikoja

Uskokaa tai älkää, ennen kaikki oli paremmin. Tiedettiin kuka naapurissa asui ja siltä saattoi pyytää lainaan sokeria, taudit eivät sekoittaneet maailmanjärjestystä, ei ollut Ukrainan sotaa ja kaupatkin oli rajoitetummin auki. Elämästä on tullut nykyään epävarmempaa ja samalla hektisempää kun kaikki materia on saatavilla 24/7 ja uutiset voi lukea noin viisi minuuttia sen jälkeen kun kyseinen uutisenaihe on tapahtunut. Vanhoissa hyvissä ajoissa kaipaan siis hetkessä elämistä, kiireettömyyttä ja sitä että kaikesta ei tehdä haloota.

Päivätyötä

Mä oon aina tehnyt vuorotyötä riippumatta siitä opiskelinko tai en. Tästä voidaan poislukea pienet lyhyet pätkät päivätyötä, jolloin olen perehtynyt uuteen työpaikkaan. Työvuosissa tämä tekee 18 vuotta vuorotyötä. Oon aina pitänyt vuorotöistä, koska ne ovat mahdollistaneet toisinaan pitkään nukkumisen ennen työvuoroa, arkivapaaat, jolloin voi hoitaa omia asioita ilman, että se on työajasta pois sekä mennä kaupungille sellaiseen aikaan että muita liikkujia ei ole ruuhkaksi asti. Oon kuitenkin alkanut miettimään, että vaikuttaako vuorotyö jaksamiseen ja unenlaatuun kielteisesti. Kärsin uniongelmista, joihin on ihan lääkitys ja olen pohtinut, että säännöllinen työaika voisi auttaa helpottaa uniongelmia. Veikkaan kuitenkin, että kokonaan päivätyöhön siirtyminen ei ole mahdollista työnantajan puolesta ja noh – olisihan se aika iso lovi myös palkkanauhaan. Yritän siis löytää jotain tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä.

Palstalla touhuamista

Viime kesä palstaviljelijänä jäi niin ihanana kokemuksena kaikinpuolin mieleen, että odotan jo kuumeisesti seuraavaa kautta. Onneksi jo esikasvatukset on aloitettu, joten pahin kuumeilu helpottaa siinä mutta suunnittelen koko ajan ensi kesän viljelyhommia. Viime kesä oli niin antoisa ja löysimme puolison kanssa siitä mukavan yhteisen touhuamisen! Puolisoni oli alunperin sitä mieltä, että se on enemmänkin mun projekti, jossa hän voi välillä auttaa mutta kesällä alkoi kuulumaan tuon tuosta ”Mennäänkö me tänään palstalle?”. Syksyllä oli siipalla hieman mieli maassa kun kausi päättyi ja nyt hän puhelee jo, että alkaisipa seuraava kausi jo!

Kolme asiaa jotka olen pannut merkille

Ilmastoasiat eivät vieläkään kiinnosta tarpeeksi monia

Musta on ollut ihanaa nähdä, että lähipiirissä on alettu kiinnittämään huomiota ilmastoasioihin edes pienin teoin. Kokonaisvaltainen näkemykseni asiasta kuitenkin on, että suurinta osaa maailmassa ei asia kiinnosta koska kuvitellaan, että se ei kosketa itseään. Myöskään poliittisella tasolla ei olla omasta mielestäni asiasta niin kiinnostuneita, että nopeita muutoksia ei tehtäisiin nyt vaan vasta vuosien päästä jos ehditään. Ilmastomuutos ja ympäristöasiat eivät ole ongelmia jossain vuosien päässä, vaan nyt jotka tarvitsevat toimenpiteitä jokaiselta – niin yksilöltä, yrityksiltä sekä poliittisilta päättäjiltä.

Meidän koira on vanhentunut

Andy on nyt 12 vuotias ja realiteetit siitä, että elämme jatkoajalla on tullut selvemmäksi. Andyllä on alkanut karva jostain kohtin harmaantumaan/muuttumaan valkoiseksi, vauhti on hidastunut, kuulo sekä näkö on huonontunut ja päivisin nukuttaa enemmän eikä herätä ihan kaikkiin ääniin enää. Siitä huolimatta vanhus jaksaa olla kuitenkin pirteä hereillä ollessaan, huomionhakuinen iloinen oma itsensä, joten huolissani en ole.

Ihmisten kahtia jakaantuminen on lisääntynyt

Maailmassa on tapahtunut viime aikoina niin paljon mullistuksia ja ne ovat jakaneet ihmiset kahteen leiriin. Vastakkainasettelu asioiden puolesta tai vastaan on mediassa, somessa ja kahvipöydissä melko jyrkkä. Usein tuntuu että kanta on joko tai eikä välimuotoja ole. Kahtia jakaantuminen on joidenkin asioiden suhteen saanut jopa pelottavia piirteitä.

Kolme asiaa jotka tekevät minut iloiseksi

Tasainen elämä

Vankka parisuhde, vakituinen työpaikka, säännölliset tulot, pysyvä koti ja rutiinit ovat olleet toivottuja vuosien kiertolaiselämän jälkeen. On muutettu Suomea ristiinrastiin, opiskeltu vuosia sekä tehty töitä siinä lomassa ja todettu sellainen elämäntyyli melko kuluttavaksi. Nykyinen elämäntilanne tekee onnelliseksi ja elämä tuntuu paljon huolettomalta kun asuu paikkakunnalla, jossa aidosti viihtyy, työ on pääsääntöisesti mieluisaa, ei tarvitse miettiä keikkatöiden riittävyyttä, repiä pelihousuja koulutehtävien kanssa tai etsiä uutta asuntoa. Niin ja vapaa-aikaakin on hieman enemmän kun työmatkoihin ei kulu päivässä niin paljoa kuin ennen. Rakastan pysyvyyttä.

Andyn iloinen olemus

Mikään ei voita sitä tunnetta, kun tulet kotiin ja koira hyppii ja vinkuu häntä heiluen ilosta. Tai kun aamulla päästät sen omasta häkistä, niin ensimmäisenä on iloinen hyvän huomenen toivotus. Ulos mennessä häntä heiluu ja hyppelehditään. Silmät loistaa kun pääsee syliin tai annetaan herkkuja. Meidän koira osaa näyttää iloa sekä kiintymystä eikä sitä ilon tunnetta voita mikään. Tiedän jo nyt kun sen aika on, niin kaikista koirista Andystä luopuminen tulee olemaan vaikein paikka koska Andyn luonne on ollut niin omanlaisensa.

Kasviharrastus

Viherkasviharrastus ja ruoan kasvattaminen omaan käyttöön ovat yksi suurimpia ilon lähteitäni. Viherkasvit saavat aina innostumaan ja keräilen mielelläni uusia lajeja ja yritän saada kaikki kasvini menestymään. Oman ruoan kasvattainen on ekoteko ja sadon näkeminen tekee ylpeäksi. Kasviharrastus vaatii pitkäjänteisyyttä, perehtymistä ja jatkuvaa touhuamista, mikä sopii just mulle.

Kolme asiaa joita suosittelen

Elämään omannäköistä elämää

Koska lopulta se on se, mikä tekee sinut onnelliseksi. Ei se minkälaista elämää muut odottavat sinun elävän.

Menemään pikaisesti lääkäriin jos haavat ei ala paranemaan

Oon viimeaikoina nähnyt töissä useamman tapauksen, missä on saatu haava milloin mihinkin ja ajateltu, että sitkeällä kotihoidolla se paranee. Lopputuloksena on ollut amputaatioita, osastohoitoja, suonensisäisiä antibiootteja ja kotisairaanhoidon käyntejä. Tarinan opetus on siis se, että jos haava ei ala kohtuullisessa ajassa paranemaan tai se on tulehtuneen näköinen, mene lääkäriin pikaisesti. Jokainen näistä potilaista on nimittäin sanonut, että ”Olisi pitänyt tulla aikaisemmin mutta luulin, että kyllä se siitä.”.

Lukemaan kirjoja

Mainio tapa pysähtyä hetkeksi ja hidastaa tahtia. Lukeminen rentouttaa ja vie ajatukset täysin toisiin maailmoihin. Kokeile vaikka!

Kolme asiaa jotka haluan tehdä pian

Ostaa oman asunnon

Pysyvyyteen liittyy vahvasti se, että meillä olisi oma koti. Haaveilemme omasta talosta, jossa voisimme elää enemmän omannäköistä elämäämme ja harjoittaa omavaraisuutta taas hieman laajemmin. En tiedä, onko kaksi vuotta sitten pian mutta aloitimme juuri ASP-säästämisen ja voimme ostaa asunnon aikasintaan kahden vuoden kuluttua säästöillä. Toivon mukaan meillä olisi siihen mennessä säästössä sen verran, että voisimme alkaa katsomaan taloja.

Käydä reissulla ylempänä Lapissa

Hävettää ihan sanoa mutta ei ole tultua Lapissa asuessa käytyä kuin Kittilässä, Pellossa, Sodankylässä ja Sallassa. Haluaisin käydä ihan ylhäällä, sillä Lapin luonto on niin kaunis.

Käydä uimahallissa

Mä en ole vuosiin käynyt uimahallissa mutta nyt tekisi mieli käydä uimassa tai vesijuoksemassa. Kaupungin uimahallissa on kuulemma myös virtuaalisia vesijumppia joten voisin mennä sellaiseen! Ensin pitäisi vaan käydä ostamassa uimapuku ja sopiva malli on hakusessa.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Kolme asiaa -blogihaaste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s