Reseptit

Kesäinen lettukakku (V)

Sain mieheltä kolmekymppisten kunniaksi kauan halutun lahjan, nimittäin sähkövatkaimen! Eikä mikä tahansa vatkain vaan vaaleanpunainen Smeg 50-luvun vintagetyylillä! Oon koko aikuisikäni vatkannut kermat kakkuihin, jälkiruokiin ja milloin mihinkin käsin ranne vääränä. Tosin äitini täti vatkasi kermat käsin hamaan loppuun saakka, koska koneella lopputulos ei kuulemma ole yhtä hyvä (täti eli 98 vuotiaaksi, joten päätelkää siitä monet kermat ehti vatkaamaan) ja en voi kuin ihmetellä että miten ranteet ovat sen touhun kestäneet!

Vatkain ei ehtinyt saapua postiin omille syntymäpäiville mutta miehen kyllä (meillä kun on synttärit peräkanaa) ja halusin päästä ehdottomasti kokeilemaan sitä! Kyseisessä vatkaimessa on yhdeksän eri nopeusastetta ja turbotoiminta. Mukana tuli myös kahdet eri vispilät ja taikinakoukut.

Päätinkin kokeilla vatkainta tekemällä miehelle syntymäpäiväkakuksi lettukakun. Kyseinen kakku oli täysin kokeilumieleinen, johon tuli banaania sekä mansikkahilloa, vegaaninen kerma-tuorejuustotäyte, tuoreita mansikoita ja sitruunamelissaa omalta parvekkeelta.

Vegaanisista kermoista täytyy sanoa, että oma suosikkini on Sure Whip. Oon kokeillut useita erilaisia vegaanisia vispejä ja omasta mielestäni tämä vaahdottuu kaikista parhaiten, käyttäytyy eniten kerman lailla ja pitää muotonsa. Tosin kuten kerroin, olen aina vatkanut kaiken käsin, joten myös muutkin vispit saattaisivat olla toimivia nyt kun on kone ja tehoa vatkaamiseen on enemmän. Useimmat vegaaniset vispit tuntuvat vaativan hieman pidemmän vatkausajan. Sure Whip vaahdottuu myös todella nopeasti ja on maultaan melko makea, joten se ei välttämättä vaadi edes makeutusta. Muissa vispeissä oon joutunut käyttämään kerman stabilointiainetta, jotta se pitäisi edes jotenkin muotonsa mutta tämän kanssa en ole sitäkään tarvinnut.

Resepti lettukakkuun:

Lettutaikinan ohje (8-10 lettua):

1 L kasvipohjaista juomaa

8 dl vehnäjauhoa

4 rkl sokeria

4 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

Öljyä paistamiseen

Tuorejuustotäyte:

4 dl Sure Whippiä

150 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa

(1 rkl sokeria)

Muut täytteet:

3 banaania viipaloituna

200 g mansikkahilloa

n. 1 L mansikoita

(sitruunamelissaa)

Sekoita lettutaikinan ainekset yhteen vispilällä ja paista pannulla öljyssä molemmilta puolelta kullanruskeaksi. Anna lettujen jäähtyä. Vatkaa vispi kuohkeaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Makeuta halutessasi sokerilla.

Levitä letulle mansikkahilloa sekä tuorejuustotäytettä. Lisää päälle seuraava lettu ja laita siihen vuorostaan banaaniviipaleita sekä tuorejuustotäytettä. Kokoa kakku vuoron perään näin kunnes se on haluamasi korkuinen (tai ei enää psy omin voimin pystyssä) ja lisää päälle vielä yksi lettu. Koristele pursottamalla päälle tuorejuustotäytettä, lisää tuoreita mansikoita ja halutessasi sitruunamelissaa.

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s