Kasvit & Puutarha

Huhtikuun kylvöjä

Huhtikuussa taimien kylvössä ja kasvatuksessa päästiin oikein kunnolla vauhtiin! Helmikuussa kylvetyt basilikat on istutettu jo isompiin ruukkuihin, kuten myös orvokit, kurkku ja pelargoni. Maaliskuun kylvöistä pillisipuli on istutettu myös isompaan laatikkoon (tosin kolmesta kaksi taimenta lähti kasvuun), kuten myös ruohosipuli. Sain sitruunamelissan itämään ja se kasvaa nyt taimikipossaan. Kahden tomaattitaimeni kanssa kävi valitettavasti niin, että toinen ei itänyt, toinen iti ja kouliessani sitä isompaan ruukkuun onnistuin katkaisemaan sen.

Tämän kuun uutuksia olivat seuraavat:

Samettikukka (Tagetes Patula)

Omasta mielestäni samettikukat ovat kauniita kukkia ja halusin niitä ehdottomasti parvekkeelle. Tällä hetkellä taimia on 10, joista kuusi iti.

Isoköynnöskrassi (Tropaeolum Majus)

Ruukkukukkien lisäksi halusin myös jotain köynnöstävää kasvia ja krassi sopii tähän erinomaisesti. Liotin siemeniä vedessä vuorokauden ennen istutusta. Kuudesta krassista neljä lähti kasvuun. Krassit kasvoivat niin nopeaa vauhtia, että olen istutttanut ne jo ruukkuun kasvamaaan.

Härkäpapu (Express)

Pavut ovat myös täysin uusi kokeilu parvekeviljelyissä. Härkäpapu on omasta mielestäni hyvä papu, josta saa maukasta ruokaa. Istutin neljä taimenta ja kaikki itivät! Härkäpapu kasvaa kohisten ja olen saanut istuttaa niitä ämpäreihin melko pian itämisen jälkeen. Olen tukenut härkäpavut kepillä ja keppiin saa olla lisäämässä koko ajan uutta narua. Pelkään hieman jopa, että onko keppi liian lyhyt.

Lehtikaali (Westlandse Winter)

Lehtikaalin siemeniä jäi viime vuodelta yli. Tykästyin viime vuonna lehtikaaliin, joten viljelyissä se tulee olemaan jatkossa yksi vakio. Kylvin kolme taimea, jotka kasvavat jo hurjaa vauhtia.

Sokeriherne (Grijze Roodbloeiend)

Sokeriherneet sopivat hyvin wokkeihin, jonka vuoksi otin niitä tänä vuonna kokeiluun. Sokeriherneitä ei esikasvateta joten istutin ne suoraan astioihin kasvamaan.

Korianteri (Marino)

Yrtti, jota ennen vihasin, nykyään rakastan! Korianterissa on ihana maku, joka sopii niin aasialaisiin kuin meksikolaisiin ruokiin. Itse kasvatettu korianteri on kaiken lisäksi maukkaampaa kuin kaupan. Korianterinkin istutin suoraan ilman esikasvatusta ruukkuihin.

Uusintakylvönä olen laittanut tomaattia, basilikoita, persiljaa, sitruunamelissaa, chiliä, mansikkaa, ruohosipulia sekä pillisipulia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s