Kosmetiikka

Ostin Geisha shaverin!

Otin uuden askeleen kohti ekologisempaa ja roskattomampaa elämää ottamalla käyttöön Geisha Shaverin. Törmäsin kyseiseen tuotteeseen sattumalta kun etsin jälleen ratkaisua karvanpoisto-ongelmiini.

Omaksi epäonneksi olen hyvin karvainen nainen. Jo lapsena sain kuulla karvaisuudestani ja asiasta ihan jopa kiusattiin. Toisinaan aikuisiälläkin joku on taivastellut karvaisia käsiäni (onneksi käsikarvat ovat kuitenkin vaaleita joten ne eivät minua häiritse). Vielä suuremmaksi epäonneksi olen todella herkkäihoinen ja karvojen poisto on yhtä tuskaa. Voisin antaa karvojen olla ja usein talvella annankin melko pitkälti olla mutta itselläni on mukavampi etenkin kesällä olla ilman turkkia.

Herkän ihon myötä olen joutunut kuitenkin melkoiseen vastatuuleen asian kanssa. Sheivauksen jälkeen ihoa kirvelee ja polttelee. Viimeistään seuraavana päivänä kutina, polttelu ja kirvely on niin voimakasta että pahimpina hetkinä olen tarvinnut antihistamiinia. Toisinaan iho on jopa verestänyt. Ratkaisuksi olen yrittänyt lähestulkoon kaikkea. Sheivausta saunan jälkeen, että iho on lämmin ja karvat pehmenneet. Olen huljuttanut ihoa lämpöisessä vedessä, pessyt ja kuorinut ennen aloitusta. Kokeillut sheivausta ilman sekä sheivausgeelin kanssa. Olen vaihtanut geelin hoitoaineeseen. Rasvannut, rasvannut ja rasvannut. Kuorinut ja pessyt lisää. Desinfioinut. Olen kokeillut kertakäyttöteriä, että käytän vain kerran ja laitan roskiin. Olen kokeillut terää, johon vaihdetaan vain pää josko ne olisivat parempia kuin kertakäyttöterät. Olen kokeillut kaikki herkän ihon tuotteet. Millään ei ole ollut vaikutusta vaan lopputulos on aina ollut sama. Viikon kestävä kutina, kirvely, polttelu ja verestävä iho, jolloin tarvitaan kasapäin voiteita, antihistamiinia sekä väljiä housuja. Kokeilin myös karvanpoistoainetta mutta kipu oli niin sietämätön minuutissa että ei auttanut kuin pestä aine pois. Olen myös kokeillut sokerointia itse mutta tekniikkaa en meinannut millään oppia ja lopputuloksena oli mustelmaiset mutta karvaiset jalat. Roskan ja kemikaalien määrä on valtava. Hankalaa, eikös?

Ratkaisua ongelmaan hakiessani törmäsin Geisha Shaveriin ja googlasin kokemuksia. Monet kehuivat terää, että se ei ärsytä ihoa, joten innostuin heti! Toinen painava syy oli tietenkin ekologisuus. Itse shaveri on ruostumatonta terästä, jossa on vanhan ajan klassinen partaterä (safety razor), joka vaihdetaan tylsyessään ja kierrätetään metallijätteenä. Todellinen Zero Waste -tuote siis ja kaivattu muovisten kertakäyttöhöylien tilalle! Plussaa myös edullisesta hinnasta. Ostin omani Prismasta hintaan 19,90 euroa ja mukaan tuli yksi terä. Klassisia teriä saa lähestulkoon mistä tahansa ja ne ovat kappalehinnaltaan edullisia etenkin netistä isoina määrinä tilattuina, joten pidemmällä aikavälillä kyseessä on myös kustannustehokkaampi ratkaisu. Yksi terä kestää noin 20 sheivauskertaa.

Joten eikun sitten karvojen ajeluun! Ensin piti toki laittaa terä paikalleen. Terän vaihtaminen on tehty helpoksi. Ensin ruuvataan varsi irti päästä. Pää koostuu kahdesta eri osasta, joiden väliin terä tulee. Terä asetetaan shaverin palojen väliin ja ruuvataan varsi takaisin paikoilleen. Käteen metallinen höylä tuntui ensin melko painavalta. Kokeilin ensin shaveria käteen hellävaraisin vedoin ennen kuin lähdin kokeilemaan sitä jalkoihin. Suositellaankin, että shaverilla aloitetaan varovasti helpommista paikoista kohti vaikeampia. Oikea sheivauskulma on noin 45 astetta ja veto on todella kevyt, terän annetaan liukua omalla painollaan ihoa vasten. Huomasin heti terän raapivan ihoa mikäli painoi terää liian kovaa ihoa vasten. Terä vaatii kyllä ehdottomasti jotain sheivausgeeliä, saippuaa tai muuta. Kokeilin pelkällä vedellä, jolloin terä liukui iholla karheasti ja tökkien. Tulevaisuudessa perehdyn myös ekologisempaan vaihtoehtoon sheivausgeeleille ja -vaahdoille. Onnistuin tekemään vain yhden pienen vekin ihoon.

Ensituntumani höylästä on positiivinen ja luottavainen. Pesin ja kuorin ihon ennen käyttöä ja sheivauksen jälkeen jalkoja huuhdellessa ihoa ei kirvellyt eikä se tuntunut ärtyneeltä. Laitoin vielä rasvaa eikä kutinaa ilmennyt vielä illallakaan. Seuraavana päivänä olin suorastaan hämmästynyt kun iho ei punoittanut eikä kutissut! Käytön jälkeen terä puretaan, osat huuhdellaan ja kootaan jälleen seuraavalla käyttökerralla. Terän kaunis ruusukullan väri tuo kylpyhuoneeseen hieman arjen luksuksen tuntua ja kaikin puolin pidän ostosta järkihankintana.

Terän plussat:
Terän miinukset:
 • Ekologinen, vähän roskaa tuottavaa
 • Edullinen
 • Kaunis muotoilu
 • Hellävarainen iholle
 • Kaikki klassiset terät sopivat
 • Loppuelämän hankinta
 • Ruostumaton, korroosion kestävä
 • Sopii myös miehille
 • Zero Waste -tuote, itse tuotteen lisäksi pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä
 • Tylsistyneet terät voi kierrättää metallijätteenä
 • Helppohoitoinen
 • Alkuun painavan tuntuinen käteen
 • Oikea tekniikka vaatii hieman harjoittelua
 • Itse vartta ei voi kierrättää mikäli siitä päättää luopua (tosin pestynä sen voi luovuttaa seuraavalle käyttäjälle)
 • Ei välttämättä sovi nikkeliallergikoille
 • Terät ovat todella teräviä, käsittely vaatii etenkin alkuun varovaisuutta
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s