Reseptit

Aasialainen punakaalisalaatti (V, G)

Herranjestas, että edellisestä postauksesta on ehtinyt kulua kauan! :O Viimeisin on syksyltä mutta en suinkaan ole unohtanut blogiani. Elämässä on ollut vaan kaikenlaista. Paljon töitä (koska korona vähän räjähti käsiin), oman kotileipomon starttaamista ja suorittamista. Blogiin kokkailut on jäänyt sen vuoksi vähän vähemmälle, koska… noh, meidän ruoat on ollut melko arkisia. Toisaalta, arkisuuden myötä olen alkanut miettimään, että miksen jakaisi niitä arkisiakin reseptejä? Sen takia alunperin aloin ruokablogia pitämään, että mahdollisimman moni saisi arkeensa helppoja ja edullisia ruoanlaittovinkkejä. Olen myös paljon pohtinut, että haluanko kirjoittaa myös muustakin itselleni tärkeistä asiosita ruoan lisäksi kuten vaikka ekologisuudesta, säästämisestä, kukkienhoidosta tai vaikka kirjoista. NO HALUAN. Olen siis kipuillut myös hyvin paljon blogini kanssa ja tullut siihen tulokseen, että kirjoitan myös muista itselleni tärkeistä asioista.

Höpinät kuitenkin sikseen ja asiaan. Vuoden ensimmäisenä reseptinä haluankin jakaa teille maukkaan aasialaisen punakaalisalaatin reseptin. Tästä salaatista löytyy makua, väriä ja se on täyttävä.

Resepti neljälle:

1/4 punakaalia raastettuna

1-2 porkkanaa raastettuna

½ dl cashewpähkinöitä

1 punainen chili pilkottuna

1 ruukku korianteria hienonnettuna

2 pkt maustamatonta tofua

Seesamiöljyä paistamiseen

Kastike:

1 dl sweet chili -kastiketta

1 limen mehu

1 rkl soijakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

2 tl riisiviinietikkaa

Valuta tofuista vesi ja kääri pyyhkeeseen painon alle noin puoleksi tunniksi. Murskaa cashewpähkinät morttelin tai blenderin avulla. Paahda pähkinöitä noin viisi minuuttia kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät sivuun odottamaan. Kuutioi tofut ja paista seesamiöljyssä kultaisen ruskeaksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pyöritä tofukuutiot siinä. Sekoita kulhossa keskenään punakaali, porkkana, cashewpähkinät, korianteri sekä chili. Lisää salaattiin tofukuutiot sekä loput kastikkeesta.

Hintaluokka: alle 4 euroa / annos

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s