Reseptit

Perjantain tofunugetit (V)

Vuorotyöläisenä vapaa viikonloppu tuntuu aina juhlalta. Usein vapaina viikonloppuina meillä onkin tapana laittaa jotain arjesta poikkeavaa ruokaa sillä harvemmin tilataan kotiin noutoruokaa. Tofunugetit ovat helppo valmistaa ja yhdessä ranskalaisten kanssa niistä saakin jo kunnon mättöruoan perjantaille. Nugetit kuorrutetaan kahteen otteeseen, jolloin niistä saadaan rapeita. Näitä nugetteja kannattaakin kokeilla heti huomenna viikonlopun kunniaksi.

Resepti 16 nugettiin:

1 pkt maustamatonta tofua

1 ½ dl maissitärkkelystä

1 dl korppujauhoja

2 dl kauramaitoa

1 rkl paprikajauhetta

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

Rypsiöljyä paistamiseen

Kääri tofu talouspaperin tai keittiöpyyhkeen sisään ja anna levätä painon alla noin 20 minuutin ajan. Leikkaa tofu poikkileikkauksena, jolloin saat kaksi ohuempaa tofusiivua. Leikkaa tofut neliön muotisiksi ja leikkaa jokaisesta neliöstä neljä kolmiota.

Mittaa maissitärkellys, kauramaito sekä korppujauho kukin omalle lautaselleen. Sekoita korppujauhojen sekaan paprikajauhe, suola sekä mustapippuri. Pyörittele jokainen tofupala vuorollaan ensin maissitärkkelyksessä, tämän jälkeen kauramaidossa, jälleen maissitärkkelyksessä, uudestaan kauramaidossa ja viimeiseksi korppujauhossa. Paista nugetteja runsaassa öljyssä pannulla molemmin puolin kunnes kuori on saanut kauniin ruskean värin.

Hintaluokka: alle 4 euroa / koko erä

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

YouTube

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s