Reseptit

Kahden kaalin pata chorizolla (V)

Olen valitettavasti elänyt 90-luvun kaalikeitto- ja laatikkodieetin ajan, jonka vuoksi en ole oikein koskaan koskenut kaaliin. Myös omassa lapsuudenkodissa oli viikon mittaisia kaaliruokasulkeisia ja haju pelkästään sai oksentamaan. Näin aikuisena olen ymmärtänyt, että kaali on erittäin aliarvostettu vihannes. Sen lisäksi, että se on läpi vuoden edullista, se on täyttävää, sisältää runsaasti c-vitamiinia, siitä voi tehdä myös muutakin kuin kaalilaatikkoa tai keittoa. Kaali sopii hyvin sellaisenaan raasteeksi salaatteihin, wokkeihin tai sitä voi vaan paistaa pannulla mausteiden kera. Sydämeni vei kuitenkin tämä kaalipata, missä on kahta inhoamaani kaalia! Keräkaali ja hapankaali haudutettuna vegaanisen chorizomakkaran sekä keitettyjen perunoiden kanssa on niin taivaallisen makuista, että mietin jo uusintakierrosta.

Resepti neljälle:

1 l keräkaalia suikaloituna

200 g hapankaalia

1 sipuli hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä murskattuna

4 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 rkl siirappia

1 tl juustokuminaa

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

1 pkt vegaanista chorizomakkaraa paloiteltuna

Öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuleita noin 5 minuutin ajan kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon keräkaali, hapankaali, vesi, siirappi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Hauduta noin 30 minuuttia kunnes vesi on lähes kokonaan haihtunut.

Paista toisella pannulla chorizomakkaroita pari minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää makkarat kaalin joukkoon ja hauduta vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile kaalipata keitettyjen perunoiden kanssa.

Hintaluokka: alle 4 euroa / annos

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

YouTube

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s