Reseptit

Espanjalaiset churrot (V)

Jep, olen katsonut Koko Britannia leipoo -ohjelmaa. Munkit kuuluvat olennaisesti vappuun ja erilaiset kokeilut ovat sallittuja. Espanjalaiset munkkitangot eli churrot ovat kivaa vaihtelua perinteisille munkkirinkeleille. Olen aiemminkin tehnyt churroja mutta kokenut sen hieman vaikeaksi. Taikina on aina ollut sen verran löysää, että se ei ole mainannut pysyä pursotinpussissa ja lopputuloksena on ollut epämääräisen muotoisia tankoja ja palleroita. Oivalsin katsoessani Koko Britannia leipoo -ohjelman jaksoa, jossa haasteena oli churrojen teko, että salaisuutena on tarpeeksi paksu taikina. Kun taikina on sen verran paksua, että se pysyy pursotinpussissa ja saat pursotettua churrot leivinpaperin päälle niin, että harjanteet näkyvät ja churro pysyy muodossaan, on taikina sopivaa. Lisäksi on olennaista käyttää kuumaa vettä, jolloin taikinasta saadaan sitkasta. Näillä churroilla ei nyt vielä kuitenkaan mihinkään leivonakisaan osallistuta mutta lopputulos oli jo paljon parempi aiempaan verrattuna! Churrot voi pursottaa oman mielensä mukaan lyhyiksi tai todella pitkiksi tangoiksi, sydämen muotoiseksi tai miksi haluaa. Mielikuvitus on rajana!

Resepti:

3 dl vettä

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

½ tl kardemummaa

½ tl leivinjauhetta

5 dl öljyä paistamiseen

Sokerointiin:

4 rkl sokeria

2 tl kanelia

Suklaakastike:

80 g vegaanista suklaata (joko valkoista tai tummaa)

Kondensoitua kookosmaitoa (myös normaali kookosmaito käy)

Sekoita vehnäjauho, sokeri, suola, kardemumma sekä leivinjauhe keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon rypsiöljy. Kaada vesi-öljyseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Anna taikinan viilentyä hetki.

Valmista suklaakastike sulattamalla suklaa vesihauteessa. Lisää joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan kondensoitua kookosmaitoa kunnes kastike on haluamasi paksuista.

Kuumenna paistoöljy kattilassa 190 asteeseen.

Laita taikina pursotuspussiin (suosittelen 8 millimetrin pursotinta) ja pursota haluamasi mittaisia tankoja joko suoraan kattilaan tai leivinpaperin päälle, josta nostaa ne kattilaan. Paista churrot öljyssä tummiksi ja kääntele tarvittaessa. Nosta churrot reikäkauhalla hetkeksi talouspaperin päälle viilenemään. Kääntele churrot sokeri-kaneli seoksessa ja tarjoile suklaadipin kanssa.

Hintaluokka: alle 6 euroa / koko erä

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

YouTube

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s