Reseptit

Vapun passionsima

Vappu on pian ja on viimeiset hetket siman teolle. Jääkapissa sima ei enää ehdi käymään mutta huoneenlämmössä siman voi saada vielä valmiiksi vappua varten. Sima on ostettu meillä aina valmiina mutta tänä vuonna päätin kokeilla siman tekemistä itse. Hakusessa oli hieman perinteisestä simasta poikkeava maku ja löysinkin Annin uunissa -blogista aivan mahtavan passionsiman ohjeen! Passion tuo simaan kaunista keväistä väriä ja hedelmällistä raikkautta. Siman käymisen tarkkailu ensikertalaisena oli melkoista arvuuttelua! Pohdin koko ajan koska rusinat nousee pintaan vai nouseeko ollenkaan, onko korkit tarpeeksi löyhästi kiinni, räjähtääkö pullot jääkaapissa ja tuleeko sittenkin vahingossa kiljua. Onneksi kaikki meni hyvin ja kun huomasin rusinoiden nousseen ensimmäisestä pullosta pintaan, hihkuin onnesta. Ensikertalaisena olin korkkien kanssa maltillinen ja jätin ne aluksi melko löyhästi kiinni ja kiristin sitten myöhemmin. Mitä tiivimmin korkit ovat kuitenkin kiinni, sen hapokkaampaa sima on.

Resepti:

4 l vettä

500 g sokeria

4 passionhedelmää, siemenet ja hedelmäliha kaiverrettuna

1 sitruuna

Herneen kokoinen pala hiivaa

Rusinoita

Mittaa kattilaan sokeri, passionhedelmät sekä 2 litraa vettä. Kiehauta seos ja anna sokerin sulaa täysin veden joukkoon. Pese sitruuna huolellisesti, raasta kuori ja lisää kuoret kulhoon tai pieneen ämpäriin. Purista joukkoon myös sitruunan mehu. Kaada passionliemi myös kulhoon/ämpäriin ja lisää 2 litraa kylmää vettä. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Peittele astia kelmulla ja jätä sima huoneenlämpöön 24 tunniksi.

Siivilöi sima 24 tunnin jälkeen pulloihin, joiden pohjalle on laitettu 1 tl sokeria, lisää rusinat ja sulje korkit löyhästi. Siirrä simapullot jääkaappiin käymään noin viikon ajaksi kunnes rusinat ovat nousseet pintaan.

Valmis sima säilyy jääkaapissa noin viikon.

Hintaluokka: alle 4 euroa / koko erä

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

YouTube

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s