Reseptit

Mariannekeksit (V)

Leivontainnostus on ottanut taas vallan ja keittiössä syntyy tämän tästä jotain makeaa tai suolaista. Alkuperäinen idea oli tehdä vegaanisia suklaahippukeksejä mutta löysin tältä kylältä vain yhdestä kaupasta pienen pussin vegaanisia suklaahippuja aivan riistohintaan. Tämän vuoksi idea vaihtui kaupassa lennosta Mariannekekseihin sillä Marianne-rouhe oli hieman halvempaa ja pussi isompi joten sain myös paljon enemmän keksejä!

Resepti noin 30 keksiin:

2,5 dl maidotonta margariinia

1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl valkoista sokeria

½ dl mantelimaitoa (myös muukin kasvimaito käy)

1 tl vaniljatahnaa tai -esanssia

5 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1 dl Mariannerouhetta

Sekoita kulhossa keskenään huoneenlämpöinen margariini sekä sokerit. Lisää joukkoon mantelimaito sekä vaniljatahna/esanssi ja sekoita. Sekoita vehnäjauho, suola, leivinjauhe sekä Mariannerouhe keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita kuivat aineet muiden ainesten joukkoon käsin kunnes seos on tasaista ja koossa pysyvää.

Muotoile taikinasta noin 30 pientä palloja ja taputtele hieman litteämmäksi. Ohuemmista kekseistä tulee rapeampia ja paksummista pehmeitä. Asettele keksit leivinpaperille vuoratulle uunipellille jättäen reilusti väliä sillä keksit leviävät uunissa. Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia ja anna paiston jälkeen vielä tekeytyä hetki.

Hintaluokka: alle 4 euroa / koko erä

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

YouTube

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s