Reseptit

Samettinen suklaapiirakka (V)

Suklaakakkupäivää vietetään 27. päivä tätä kuuta, joten sen kunniaksi on hyvä syy tehdä tätä suklaista herkkua. Oma versioni on enemmänkin piirakka, jonka idean sain Annin uunissa -blogista mutta tämä resepti on myös muokattavissa kakuksi. Tämä herkku on helppo tehdä, sillä se ei vaadi uunia ja valmistamiseen tarvitset vain neljä ainesosaa. Päälle ripottelin Dr. Oetkerin pakastekuivattua vadelmaa, jolloin piirakka sai ihanan marjaista makua suklaan lisäksi.

Resepti yhteen piirakkaan (10-12 henkilölle):

350 g Digestive-keksejä

100 g maidotonta margariinia

400 ml kookosmaitoa

300 g maidotonta tummaa suklaata

Murskaa Digestive-keksit hienoksi muruksi joko käsin tai monitoimikoneella. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos 28 senttimetriä halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi.

Mittaa kattilaan kookosmaito ja paloittele tumma suklaa joukkoon. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kookosmaidon joukkoon. Kaada suklaaseos piirakkavuokaan ja ripottele päälle pakastekuivattua vadelmaa. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa 2 tuntia.

Hintaluokka: alle 1 euro / pala

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

YouTube

Advertisement

3 vastausta artikkeliin “Samettinen suklaapiirakka (V)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s