Yleinen

Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuosi vaihtui jo viikko sitten mutta oon vasta nyt listaamassa uuden vuoden lupauksia. Oon pitänyt hieman taukoa blogista ja somesta loppuvuoden ajan, rauhoittunut, levännyt ja ottanut aikaa itselleni. Se ehdottomasti kannatti, sillä nyt tuntuu hieman virkeämmältä ja ideoita sekä inspiraatioita pursuaa melkeinpä korvista!

En oikein ole uskonut uuden vuoden lupauksiin ja olen kokenut ne hieman turhina. Muutoksen ja lupauksia itselleen voi tehdä mihin tahansa aikaan vuodesta. Koronavuodesta maaliin selvinneenä päätin kuitenkin asettaa muutaman tavoitteen vuodelle 2021.

✔ Kirjoitan blogia entistä suuremmalla rakkaudella ja ahkerasti.

✔ En sairastu tänä vuonnakaan koronaan ja vältyn testeiltä. En ollut viime vuonna kertaakaan kipeä (paitsi alkuvuodesta mutta sillon ei ollut koronasta tietoakaan), en ainakaan tiedettävästi altistunut töissä tai vapaa-ajalla kertaakaan, joten testeille ei ollut tarvetta. Mikään muu ei pelota koronassa kuin testiin joutuminen. Nenänielunäytteitä työn puolesta kaivaneena voin todeta, että se tapa millä testi otetaan… Juu ei kiitos. 🤮

✔ Huolehdin entistä enemmän terveydestäni ja hyvinvoinnistani. Sain joululahjaksi urheilukellon, joka tukee mun kuntosalitreenejä ja liikunnan harrastamista sekä aktiivista elämäntapaa muutenkin. Pyrin treenaamaan entistä säännöllisemmin, syömään paremmin ja huolehtimaan enemmän kehonhuollosta sekä mielestä. Oon nykyään myös tosi huonouninen, joten yritän panostaa riittäviin ja palauttaviin yöuniin.

✔ Maksan loput opintotuen takaisinperinnästä pois. Mokasin vähän valmistumisvuonna ja sain Kelalta muhkean potin takaisinmaksettavaksi viime keväänä. Olkaa siis tarkkona tulorajan kanssa!

✔ Pidän kirjaa meidän menoista. Oon pitänyt aiemmin ja nyt on ollut parin vuoden tauko. Se on tuntunut ahdistavalta kun ei näe mihin rahat konkreettisesti menee. Tein jälleen Excel-taulukon, johon on listattu tulot, menot eri kategorioittain ja Excel laskee automaattisesti tulot ja menot, niiden erotuksen sekä säästöprosentin kuukausi- ja vuositasolla. Lisäksi Excel laskee paljonko rahaa menee prosentuaalisesti kategorioittain. Näkee helpommin mikä on se suurin menoerä. 😉

Valmis Excel-taulukko tyhjänä valmiina odottamaan lukuja!

✔ Viimeisenä mun ja miehen yhteinen uudenvuoden lupaus: Piennenetään hieman ruokabudjettia (koska vähemmällä syödään yhtä hyvin) ja pyritään säästämään enemmän.

Teitkö sä minkänlaisia lupauksia tai tavoitteita tälle vuodelle?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s