Reseptit

Pehmeät sitruunakeksit (V)

Keksi tekee iloiseksi. Vegaaninen leivonta on itselleni hieman epävarma alue, jossa en ole toistaiseksi uskaltanut kovin radikaaleja kokeiluja tehdä. Nämä sitruunakeksit ovat kuitenkin olleet menestys pehmeän koostumuksen ja makunsa vuoksi sillä niissä on aidon sitruunan makua reilusti! Ensimmäinen kokeiluerä hävisi samantien parempiin suihin eikä toinenkaan satsi ehtinyt pöydällä kovin kauan vanhentua.

Resepti 12-14 keksiin:

1 dl sokeria

1 dl maidotonta margariinia

1 rkl chian siemenia

2 rkl sitruunan mehua

2 tl sitruunan kuorta raastettuna

2 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljaesanssia

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

Sekoita kylmä margariini sekä sokeri keskenään kulhossa. Lisää joukkoon chiansiemenet, vaniljaesanssi, sitruunan mehu sekä raastettu kuori ja sekoita huolellisesti. Lisää kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe sekä suola ja sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinamassaksi. Peitä kulho ja laita tekeytymään jääkaappiin 30-60 minuutiksi.

Muotoile taikinasta 12-14 pientä palloa ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele palloja hieman tasaiseksi. Varo kuitenkin painelemasta liian ohuiksi tai muuten keksit palavat. Jätä reilu väli seuraavaan keksiin sillä keksit leviävät uunissa vielä. Paista keksejä 175 asteessa 10-15 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman ruskeaa väriä. Anna keksien jäähtyä 5-10 minuuttia ja tekeytyä vielä hetki.

Hintaluokka: alle 2 euroa / koko erä

Katso englannin kielinen ohjevideo alta:

Coconut Gastro somessa:

Instagram

Pinterest

Youtube

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Pehmeät sitruunakeksit (V)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s