Reseptit

Kermainen yhden kattilan pasta + Youtube-kanava

Kokeilin ensimmäistä kertaa ravintohiivahiutaleita ruoanlaitossa. Sana ravintohiiva kuulostaa aika erikoiselta, eikö niin? Kyse ei kuitenkaan ole leipomiseen tarkoitettu hiivasta, eikä tämä tuote sovi siihen. Ravintohiivahiutaleet ovat vegaaniseen ruokavalioon hyvä ravinnelisä, sillä se sisältää useita eri B-vitamiineja, kuituja, proteiinia sekä sinkkiä. Ravintohiiva on maualtaan pähkinäinen ja juustomainen, joten se sopii erityisesti ruoanlaittoon kun haetaan hieman juustoisuutta.

Kokeilin tätä yhden kattilan pastaan, johon laitoin kaveriksi vielä cashewtahnaa tuomaan kermaisuutta ja voi että kun tuli maukasta! Ei mikään turha tuote ettenkö sanoisi. Ravintohiivaa saa hyvin varustelluista marketeista sekä luontaistuotekaupoista netin ohella.

Olen myös toteuttanut pitkäaikaisen haaveeni ja perustanut oman Youtube-tilin! Coconut Gastro löytyy myös nyt Youtubesta nimellä coconutgastrofi. Youtube-kanavalta löydät blogin reseptit elävän kuvan muodossa jatkossa siis. Videoilla ohjeet ovat engalnninkieliset.

Resepti neljälle:

1 keskikokoinen sipuli kuutioituna

5 valkosipulin kynttä murskattuna

1 punainen paprika kuutioituna

6-7 dl kasvislientä

400 g (täysjyvä)penneä

½ dl ravintohiivahiutaleita

½ dl cashewtahnaa (tai 0,5 dl cashewpähkinöitä soseutettuna tomaattisoseen kanssa)

4 rkl tomaattisosetta

3 kourallista pinaattia

1 tl suolaa

1 tl oreganoa

1 rkl oliiviöljyä

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää sipulit sekä paprika pannulle. Paista hetki kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet. Kaada pannulle kasvisliemi, lisää ravintohiivahiutaleet, suola sekä oregano ja sekoita. Lisää pennepasta pannulle ja hauduta kannen alla 15-20 minuuttia kunnes pasta on lähes kypsää.

Sekoita pastan joukkoon cashewtahna sekä tomaattisose. Hauduta kannen alla vielä 5-10 minuuttia.

Lisää pannulle pinaatti ja kääntele pastaa vielä hetki kunnes pinaatti on pehmennyt. Tarjoile pasta hienonnetun basilikan kanssa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

Katso myös ohjevideo:

Seuraa Coconut Gastroa myös muualla:

Instagram

Pinterest

Youtube

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Kermainen yhden kattilan pasta + Youtube-kanava

 1. Kuulostaa tosi maukkaalta! Ravintohiivahiutaleet tuo kyllä ihanaa umamista makua melkein mihin tahansa suolaiseen ruokeen, varsinkin tomaattipohjaisiin. Uskomatonta, etten itse tiennyt koko tuotteesta ennen vegaaniseen ruokaan tutustumista. Myös tuo kermaisuuden tuominen cashewpähkinöillä on tosi hyvä vinkki!

  Noora
  http://www.wonderworldofnoora.com

  Tykkää

  1. Hei Noora!

   En ollut itsekään ikinä ennen kuullut ravintohiivahiutaleista aiemmin ennen kuin perehdyin vegaaniruokavalioon. Silloinkin ajatus tuntui aluksi oudolta, että hiivaa ruokaan. On kuitenkin kokeilemisen arvoinen ja löytyy jatkossakin keittiöstä! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s