Reseptit

Italianpata soijarouheesta

Jokainen 90-luvulla tai sitä aiemmin syntynyt tietää tämän omasta lapsuudesta. Nimittäin sen pussipadan mihin lisättiin vain vesi ja jauheliha. Italianpata taittuu myös vegaaniseksi versioksi kun jauhelihan korvaa soijarouheella tai muulla valmiilla jauhelihan korvikkeella kuten kaurajauhiksella tai mitä näitä nyt onkaan. Täytyy tunnustaa, että en ole kertaakaan kokeillut niitä jauhelihan korvikkeita niiden korkean hinnan ja pienen pakkauskoon vuoksi, joten en edes tiedä mitä kaikkea nykyään kaupan hyllyiltä löytyykään. Osaatko suositella jotain vegejauhista mitä kannattaa kokeilla?

Resepti neljälle:

1 sipuli hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä murskattuna

1 punainen paprika kuutioituna

1 dl pakastemaissia

1 dl pakasteherneitä

2 dl soijarouhetta + 3 dl vettä (tai joku muu jauhelihan korvike)

½ pss rakettispagettia

5 dl kasvislientä

200 g tomaattisosetta

1 rkl soijakastiketta

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl oreganoa

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

(ripaus chiliä)

Öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy pannulla ja lisää soijarouhe pannulle. Lisää soijarouheen sekaan vettä vähän kerrallaan ja paista välissä aina kuivaksi ennen kuin lisäät uudelleen vettä. Mausta soijakastikkeella ja siirrä turvotettu soijarouhe sivuun hetkeksi odottamaan.

Paista pannulla sipuleita ja paprikaa hetki kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää joukkoon maissit, herneet sekä raaka rakettispagetti ja paista hetki käännellen.

Lisää pannulle turvotettu soijarouhe ja kaada joukkoon kasvisliemi, punaviinietikka sekä tomaattisose. Kypsennä seosta noin 15 minuutin ajan sekoitellen kunnes pasta on kypsynyt. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta oreganolla, paprikalla, suolalla ja mustapippurilla sekä halutessasi chilillä.

Hintaluokka: alle 1 euro / annos

Seuraa Coconut Gastroa myös Instagramissa ja Pinterestissä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s