Reseptit

Loppukesän mustikkamurupiirakka

Havahduin tänään siihen, että ollaan jo puolessa välissä elokuuta ja kohta on syyskuu! Kesä on melkein ihan lopuillaan mutta vielä ehtii hetken nauttimaan. Kävin koiran kanssa kävelemässä metsässä ja löysin oivallisen oloisen mustikkapaikan, joten kävin hakemassa ämpärin sekä marjapoimurin ja palasin rikospaikalle. Tarkempi katselmointi osoitti, etten ollut ainut joka oli käynyt siellä mutta mustikoita riitti sen verran (ja vähän ylikin), että sain tehtyä herkullisen mustikkapiirakan, johon ei rahaa uponnut juurikaan mitään, kun mustikat oli itse poimittuja ja kaapissa oli muutkin leivontatarvikkeet valmiiksi. Mehevä paksu pohja ja pinnalla oleva rapea murupaistos ovat ihana kontrasti keskenään. Piirakan kylkeen sopii täydelliseksi lisäksi vegaaninen vaniljajäätelö. Itse tein piirakan isoon piirakkavuokaan (ø 28 cm) mutta mikäli käytät pienempää vuokaa, kannattaa ohje puolittaa

Resepti yhteen piirakkaan (10-14 henkilöä):

6 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

200 g maidotonta margariinia

2 dl kauramaitoa

2 tl omenasiiderietikkaa

5 dl mustikoita

1 tl perunajauhoa

Öljyä voiteluun

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon margariini. Nypi margariini kuivien aineiden joukkoon kunnes seos on murumaista. Ota 1/3 tai hieman enemmän murua talteen erilliseen astiaan. Lisää jäljelle jääneen murun joukkoon kauramaito sekä omenasiiderietikka ja sekoita huolellisesti. Voitele 28 senttimetriä halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka öljyllä, kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauho ja ripotelle uunivuoalle. Lisää päälle erilleen otettu taikinamuru ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia kunnes muru on saanut hieman kultaista väriä. Varo kuitenkin polttamasta murua liian tummaksi.

Hintaluokka: alle 1 euro / pala

Seuraa Coconut Gastroa myös Instagramissa ja Pinterestissä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s