Reseptit

Mujadara eli linssiä, riisiä ja karamellisoitua sipulia

Mujadara (tunnetaan myös nimillä mujadarra, mujadarah, majadra, mejadra, moujadara, mudardara, megadarrra alueesta riippuen) on Lähi-Idästä tuleva ruoka, joka yksinkertaisuudessaan sisältää linssiä, riisiä ja sipulia karamellisoituna. Valmistus on nopeaa ja vaivatonta, jonka vuoksi Mujadara sopii täydellisesti arkiruoaksi mutta myös juhlapöytään kun kylkeen valmistaa muutaman meze-annoksen tai raikkaan salaatin. Tarjoile Mujadara maustamattoman jogurtin kanssa ja lisää halutessasi päälle tuoreita yrttejä.

Resepti neljälle:

2 ½ dl vihreitä linssejä

2 ½ dl basmatiriisiä

8 dl vettä

1 tl suolaa

½ sitruunan mehu

Suolaa & pippuria myllystä

Karamellisoidut sipulit:

3-4 (puna)sipulia kuorittuna ja ohuiksi renkaiksi leikattuna

3 rkl öljyä

2 tl juustokuminaa

1 tl kanelia

½ tl muskottipähkinää

ripaus cayennepippuria

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen 1 tl suolaa. Huuhtele linssit vedellä ja keitä 10 minuuttia. Lisää linssien joukkoon basmatiriisi ja keitä kunnes vesi on haihtunut. Mausta linssi-riisiseos sitruunanmehulla sekä suolalla ja pippurilla.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle sipulit sekä juustokumina, kaneli, muskottipähkinä ja cayennepippuri. Paista sipuleita miedolla lämmöllä 15-20 minuutin ajan kunnes sipulit ovat karamellisoituneet.

Kaada linssi-riisiseos laakealle tarjoiluastialle ja lisää karamellisoidut sipulit päälle.

Hintaluokka: alle 1 euro / annos

Seuraathan Coconut Gastroa myös Instagramissa ja Pinterestissä. ❤️

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s