Reseptit

Chili sin carne tortilloille

Chili con carnen vegaanisen version sin carnen voi valmistaa lähes mistä tahansa kasvikunnan proteiinista. Tämä helppo mutta sitäkin herkullisempi chili sopii erinomaisesti tortilloihin tai riisin kanssa. Idea chiliin syntyi jääkaapissa olevista useista kastikepurkeista, joissa oli vain pieni tippa jäljellä mutta roskiinkaan ei viitsinyt heittää. Chilin tulisuusastetta voi säätää itse. Oma versioni on miedon tulinen, joten lisää chiliä jos haluat kunnolla potkua ruokaasi.

Resepti neljälle:

1 tlk kidneypapuja

1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna

3 valkosipulin kynttä murskattuna

1 porkkana kuorittuna ja kuutioituna

1 paprika kuutioituna ja siemenet poistettuna

½-1 chili, siemenet poistettuna ja hienonnettuna

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl oreganoa

1 tl cajunmaustetta

½ dl chilikastiketta

2 rkl BBQ- tai grillausmaustetta

1 rkl soijakastiketta

1 kasvisliemikuutio

Öljyä paistamiseen

Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuleita, porkkanoita, paprikoita sekä chiliä hetki mausteiden kanssa. Lisää joukkoon tomaattimurska. Valuta ja huuhtele pavut ja lisää pannulle. Lisää joukkoon chilikastike, BBQ- tai grillausmauste, soijakastike sekä kasvisliemikuutio ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia. Mitä pidempään chiliä hauduttaa, sen maukkaampi siitä tulee.

Tarjoile chili tortilloiden tai riisin kanssa. Tortilloissa kaveriksi sopii muun muassa avokado, quacamole (resepti täältä), salaatti, marinoitu punasipuli (resepti täältä), vegaaninen kaura fraiche, korianteri ja lime.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s