Reseptit

Ruokaisa linssibolognese

Herkullinen ja täyteläinen vegaanibolognese syntyy mustista belugalinsseistä hitaasti kannen alla hauduttamalla. Belugalinssit muistuttavat ulkonäöltään kaviaaria, maistuvat maukkailta ja sisältävät enemmän proteiinia kuin vihreät tai punaiset linssit. Belugalinssit soveltuvat bolognesen lisäksi salaatteihin, keittoihin sekä lisukkeeksi.

Resepti neljälle:

2 dl belugalinssejä

2 porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna

1 sipuli kuorittuna ja hienonnettuna

3 valkosipulin kynttä murskattuna

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1 dl vettä

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl punaviinietikkaa

1 kasvisliemikuutio

1 tl suolaa

2 tl paprikajauhetta

Mustapippuria myllystä

Kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna

Huuhtele linssit juoksevalla vedellä. Kuumenna öljy pannulla ja paista porkkanoita, sipuleita sekä linssejä hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska sekä vesi ja anna seoksen hautua kannen alle miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Soseuta kastiketta hieman tasaisemmaksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon punaviinietikka, kasvisliemikuutio, suola ja paprikajauhe. Rouhi vielä joukkoon mustapippuria myllystä ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vielä sen ajan kun keität pastan valmiiksi. Lisää joukkoon juuri ennen tarjoilua hiennonnettu lehtipersilja. Tarjoile pastan, vegaanisen parmesanin sekä lehtipersiljan kanssa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

P.S. Seuraathan jo CoconutGastroa Instagramissa sekä Pinterestissä. 😊

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s