Reseptit

Vegaaninen Marianne-suklaakakku

Meillä on miehen kanssa niin lähekkäin syntymäpäivät, että meidän perinne on viettää niitä yhdessä kahden kesken tehden jotain mukavaa. Syntymäpäivien lisäksi vietämme myös aina vuosipäivää. Yhdessäoloa on kertynyt jo viisi vuotta eli puoli vuosikymmentä! Tänä vuonna päätettiin olla ostamatta toisillemme syntymäpäivälahjoja ja tehdä jotain pienellä budjetilla tulevan muuton ja siihen liittyvien kulujen vuoksi. Päädyimme viettämään päivää kotona rennosti kahden kesken leffojen ääressä syöden hyvin.

Meidän synttäriherkut sisälsivät vegaanisia mustapapuhampurilaisia sekä ranskalaisia. Mies toivoi kakkua, joten minä toteutin toiveen. Vegaaniset kakut ovat itselleni aivan uusi aluevaltaus, joten päätin lähteä liikkeelle helposta ja valita superhelpon ja pomminvarman ohjeen. Löysinkin Fazerin sivuilta vegaanisen Marianne-suklaakakun ohjeen, jota päätin kokeilla, jotta sain ensituntuman vegaanisten kakkujen valmistukseen.

Tiedosto_001 (20)

Resepti yhteen kakkuun (noin 10 hengelle):

Pohja

1 pkt (175 g) Muumi kuviokeksejä

75 g maidotonta margariinia

Täyte

6 dl soijavispiä

350 g maidotonta tummaa leivontasuklaata

20 kpl Mariannekarkkeja

Kuorrute

1,5 dl soijavispiä

50 g  maidotonta tummaa suklaata

15-20 kpl Mariannekarkkeja

 

Aloita kakun valmistus pohjasta vuoraamalla 24 senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata margariini ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita sula margariini sekä keksimuru keskenään ja painele kakkuvuoan pohjalle tiiviisti. Laita kakkuvuoka jääkaappiin odottamaan.

Murskaa täytettä varten karamellit. Vispaa soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä ja sekoita soijavispi, suklaa sekä murskatut Mariannekarkit keskenään. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Valmista kuorrute paloittelemalla suklaa kattilaan soijavispin kanssa. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut soijavispin joukkoon. Kaada kuorrute kakun päälle. Kuorrute saa valua reunojen yli. Koristele kakku murskatuilla sekä kokonaisilla Marianneilla ja anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin puoli tuntia.

Hintaluokka: alle 2 euroa / pala

P.S. Muista seurata Coconut Gastroa myös Instagramissa ja Pinterestissä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s