Reseptit

BBQ:lla maustetut soijapihvit

Tiedosto_001 (18)

Ulkona on aivan mahtava keli sekä lämmintä, joten sisällä ei malttaisi pysyä millään mutta välillä on pakko laittaa ruokaa. Olen aiemmin karttanut hieman soijarouhetta sekä -suikaleita niiden mauttomuuden vuoksi mutta vegaaniksi ryhtymisen jälkeen niihin on ollut hieman pakko tutustua ja hyvä niin. Soijarouhe itsessään on edullinen ruoka-aine ja yhdestä pussista tehdään meillä 3-4 neljä ruokaa, jotka usein riittää parille päivälle. Yhden jauhelihapaketin hinnalla tekee siis triplaten ruokaa soijarouheesta. Vegaaniksi siirtymisen myötä olen saanut huomata, että soijarouhe ei suinkaan ole kuivaa ja mautonta, vika vain on ollut valmistajassa! Soijarouheeseen saa makua, kun sen ensin turvottaa ja maustaa. Itse käsittelen nykyään soijarouheen usein niin, että paistan sitä pannulla lisäten 1 desilitraa soijarouhetta kohden noin 1 desilitran vettä tai kasvislientä. Nesteen lisään pienissä erissä ja paistan aina välissä kuivaksi. Viimeisenä maustan soijarouheen suolalla, pippurilla, paprikalla tai milloin milläkin. Näin soijarouhe ei jää kuivakkaan makuiseksi ja se imee maut itseensä. Soijarouhetta voi käyttää jauhelihan tavoin eri ruoissa kuten vaikka pihveissä. Tässä herkullisessa pihviohjeessa lisämakua saatiin jääkaapissa lojuvasta BBQ-kastikkeesta, jolloin saatiin entistä maukkaammat pihvit! Reseptistä tulee 10 isompaa tai 16 pienempää pihviä.

Resepti: 

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulin kynsi murskattuna

3 dl soijarouhetta + 3 dl vettä tai kasvislientä

½ dl korppujauhoja

½ vehnäjauhoja

½-1 dl BBQ-kastiketta

1 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

Öljyä paistamiseen

  1. Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla ja lisää soijarouhe pannulle. Lisää vettä tai kasvislientä 1 desilitra kerrallaan ja paista soijarouhe kuivaksi. Toista kunnes vesi tai kasvisliemi on loppu.
  2. Sekoita kulhossa sipuli-soijarouheseos, valkosipuli, korppu- sekä vehnäjauhot, BBQ-kastike. Lisää joukkoon myös paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.
  3. Muotoile taikinasta 10-16 pihviä ja tasoita reunat huolella. Mikäli pihvitaikina ei meinaa pysyä kasassa, lisää 1-2 ruokalusikallista vehnäjauhoja. Paista pihvit pannulla öljyn kanssa.

Hintaluokka: alle 1 euro / pihvi

Tiedosto_001 (17)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s