Reseptit

Maailman paras vegaaninen makaronilaatikko

Tiedosto_001 (12)

Oma lempiruokani lapsuudestani on makaronilaatikko ja se on yhä aikuisenakin lempiruokien listalla. Makaronilaatikko on edullista budjettiruokien aatelia, sillä sen raaka-aineet ovat edullisia ja se on riittoisaa. Meillä makaronilaatikkoa tehdään valitettavan harvoin, sillä mies ei juurikaan välitä makaronilaatikosta, joten itselleen on turha isoa (tai edes pienempää) vuokaa tehdä. Tästä makaronilaatikosta sain kuitenkin myös makaronilaatikon vieroksujalta kehuja, että parhainta mitä on syönyt. Tämän makaronilaatikon salaisuus on, ettei makaroneja keitetä etukäteen vaan niiden annetaan kypsyä uunissa.

Resepti 4-6 kuudelle:

1 sipuli kuorittuna ja kuutioituna

4 valkosipulin kynttä murskattuna

2 dl soijarouhetta

3 dl vettä

400 g täysjyvämakaronia

1 pussi (n. 200 g) vegaanista juustoraastetta

6 dl kasvislientä

4 dl kaurakermaa

1 rkl paprikajauhetta

1 tl mustapippuria

½ tl suolaa

Öljyä paistamiseen

  1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli sekä valkosipuli pannulle. Paista hetki kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet.
  2. Lisää soijarouhe pannulle ja kaada 1 dl vettä pannulle. Paista soijarouhetta kunnes se on kuivunut. Toista kunnes pannulle on lisätty 3 dl vettä. Lisää joukkoon paprikajauhe, mustapippuri sekä suola ja sekoita huolellisesti.
  3. Sekoita makaronit, soijarouheseos sekä noin 50 grammaa juustoraasteesta keskenään. Kaada seos uunivuokaan.*
  4. Kaada uunivuokaan ensin kasvisliemi ja tämän jälkeen kaurakerma. Ripottele loput juustoraasteesta päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Anna makaronilaatikon vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Hintaluokka: alle 1 euro / annos

*Itselläni on uunivuoan pinta tarttumatonta materiaalia, joten siihen ei tartu oikeastaan mikään kiinni. Mikäli omassa uuniavuoassasi ei ole tarttumatonta pintaa, suosittelen voitelemaan vuoan kevyesti öljyllä ennen kuin lisäät ainekset vuokaan. Tällöin makaronilaatikko ei jumahda kiinni uunivuoan reunoihin ja se on helpompi puhdistaa.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s