Reseptit

Soijarouhelasagne & maailman paras vegaaninen valkoinen kastike

Tiedosto_001 (6)

Ostin taannoin Heirolin ison lasagnevuoan, koska meillä ruokahuolto on vaatinut hieman yksinkertaistamista. Me liikutaan nykyään tosi paljon (eli 4-6 kertaa viikossa) ja huomattiin melko pian, että joka päiväinen ruoanlaitto siihen päälle on melko kuormittavaa. Päädyttiin siihen, että on järkevämpää ajankäytön ja taloudellisuuden kannalta tehdä ruokaa aina vähintään pariksi päiväksi, että ei tarvitse kuin tehdä salaattia ja itse ruokaa lämmitetään ja kieltämättä aikaa on enemmän. Meille ei mikään pieni vuoka riittänyt vaan ostettiin iso vuoka, mistä valehtelematta riittää kymmenelle hengelle ellei jopa kahdelletoista.

Tämä lasagne on vegaaninen ja valehtelematta herkullisen mehukas. Tein lasagnen itse tuplaohjeella mutta reseptin julkaisen kuuden hengen ohjeella, joten kannattaa tällöin valita hieman pienempi vuoka. Meillekin tuplaohje meinasi olla jo melko iso joten pakastin viimeiset annokset kun parina päivänä tätä oli syöty ja otettu vielä töihinkin evääksi. Olen tehnyt lasagnea aikuiselämässäni vain muutamia kertoja ja olen tällöin jättänyt valkoisen kastikkeen pois. Valkoinen kastike kuitenkin on se juttu, mikä tekee lasagnesta mehukkaan, joten onnistuin luomaan täydellisen valkoisen kastikkeen, mikä tekee tästä täydellisen.

Tiedosto_001 (7)

Resepti kuudelle: 

Täyte

1-2 sipulia kuutioituna

2 valkosipulin kynttä murskattuna

3 dl soijarouhetta

2 tlk (yht. 1 kg) tomaattimurskaa

1,5 tl suolaa

2 rkl punaviinietikkaa

2 tl yrttiseosta (esim. provencen) tai basilikaa

2 tl paprikajauhetta

2 tl mustapippuria

Öljyä paistamiseen

 

Valkoinen kastike

½ dl rypsiöljyä

3/4 dl vehnäjauhoja

6 dl kauramaitoa

200 g vegaanista juustoraastetta

2 tl suolaa

 

Lisäksi:

Lasagnelevyjä (jotkut sisältävät kananmunaa mutta ainakin Rainbown täysjyvä- sekä luomulasagnelevyt ovat vegaanisia)

Juustoraastetta päälle

  1. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit sekä valkosipuli. Paista hetki kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää soijarouhe joukkoon ja sekoittele hetki.
  2. Kaada tomaattimurska joukkoon ja huuhtele tölkin pienellä määrällä vedellä. Kaada vesi myös pannulle. Lisää mausteet sekä punaviinietikka joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa vettä hieman jos kastike tuntuu liian paksulta.
  3. Valmista valkoinen kastike mittaamalla rypsiöljy sekä vehnäjauho kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen ja paista hetki. Kaada kauramaito ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja juustoraaste joukkoon. Anna juustoraasteen sulaa kastikkeen joukkoon.
  4. Aseta lasagnelevyjä kerros uunivuoan pohjalle ja levitä päälle soijarouhekastiketta. Lisää tämän jälkeen päälle valkoista kastiketta ja aseta uusi kerros lasagnelevyjä päälle. Toista kunnes sinulla on viimeinen kerros levyjä, lisää jälleen soijarouhekastike sekä valkoinen kastike. Lisää päälle vielä ohuelti juustoraastetta.
  5. Paista lasagnea 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s