Reseptit

Vappupäivän perunasalaatti

Tiedosto_001 (10)

Monen vappu on varmasti ollut erilainen tänä vuonna, kun kokoontumiset on kielletty ja ravintolat ovat kiinni. Omalla kohdallani voin kuitenkin tunnustaa, että tämä vappu ei aiemmista juurikaan eroa. Meidän vappu- tai no ylipäätänsä kaikkien juhlapyhien perinteet ovat melko pitkälti kotona yhdessäoloa hyvän ruoan merkeissä. Tänä vuonna meidän vappumenu sisälsi focacciaa, tofunakkeja, perunasalaattia sekä churroja kondensoidun kookosmaidon kanssa.

Perunasalaatti on perinteinen vapun ruoka, josta saa maittavan vegaanisen version. Vegaanisia majoneeseja on nykyään kaupan hyllyllä useampaa erilaista mutta kerrottakoon, että mikäli penniä haluaa venyttää, niin Xtran kevytmajoneesi on vegaanista ja puolet halvempaa kuin majoneesit, joissa erikseen lukee vegaaninen. Mikäli majoneesi ei kuitenkaan uppoa, voit korvata sen vegaanin turkkilaisella jogurtilla.

Resepti neljälle:

1 kg yleisperunaa

2 dl vegaanista majoneesia

250 g suolakurkkukuutioita

1 omena, kuorittuna ja kuutioituna

2 rkl sinappia

½ sitruunan mehu

1 tl paprikajauhetta

Ruohosipulia

  1. Pese perunat juuresharjan avulla ja keitä kypsäksi kuorineen. Kuori ja kuutio perunat.
  2. Hienonna ruohosipulia noin kahden ruokalusikallisen verran.
  3. Laita peruna-, suolakurkku- sekä omenakuutiot kulhoon. Lisää joukkoon sinappi, sitruunan mehu, vegaaninen majoneesi, paprikamauste sekä ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään.
  4. Ripottele vielä päälle hienonnettua ruohosipulia ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

Tiedosto_001 (9)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s