Reseptit

Tuorepuuro neljällä eri maulla

Tiedosto_001 (167)

Tuorepuurot ovat yksi tämän hetkisistä aamupalasuosikeistani. Nykyään kello herättää töihin aamuisin 5.30 entisen 4.45 sijasta. Olen melko hidas sekä väsynyt tuohon aikaan aamusta ja kertoja on lukemattomia kun olen meinannut hermostua sen vuoksi, että jälleen tulee kiire. Useimmiten kiireessä myös unohdan jotain olennaista. Ei ole kerta tai kaksi kun olen ihmetellyt aamulla koiran kanssa rappukäytävän ovella, että miten pääsen sisälle kun avaimet ovat kotona ja mies nukkuu puhelin äänettömällä. Aamujen sujuvuuden kannalta olenkin joutunut opettelemaan laittamaan kaiken illalla valmiiksi aamupalasta lähtien. Tuorepuurot ovat helppo vaihtoehto, sillä puuron ainekset vain sekoitetaan, päälle lisätään halutessaan lisukkeet ja laitetaan yöksi jääkaappiin tekeytymään. Yleisin tuorepuuron lisuke itselläni on mansikat mutta välillä haluaa hieman hifistellä. Kokeile siis jotain näistä neljästä herkullisesta mutta vaivattomasta tuorepuurosta; maapähkinä-banaani, lime curd, porkkanakakku tai mustikka-vanilja.

Perusohje tuorepuuroon on yksinkertainen. Yhteen annokseen tulee yksi desilitra kaurahiutaleita, yksi desilitra nestettä, yksi desilitra jogurttia ja yksi ruokalusikallinen chian siemeniä. Helppo muistaa kun kaikkia on vain yksi! Nesteenä voi olla kasvipohjainen maito, normaali maito tai joku muu nestemäinen tuote. Jogurtti voi samaten olla kasvipohjaista tai normaalista maidosta. Itse vegaanina käytän erilaisia kasvimaitoja sekä soija- tai kaurajogurttia. Lisäksi puuroa voi maustaa halutessaan kanelilla, kardemummalla, vaniljalla tai jollain muulla mikä sattuu mieleen juolahtamaan.

Makuvaihtoehdot:

Tiedosto_001 (163)

Maapähkinä-banaani: Lisää tuorepuuron päälle 1 ruokalusikallinen sokeroimatonta maapähkinävoita sekä banaaniviipaleita.

Tiedosto_001 (161)

Lime curd: Lusikoi päälle vegaanista limetahnaa. Ohjeen löydät tästä.

Tiedosto_001 (165)

Porkkanakakku: Sekoita puuroainesten joukkoon 1 hienoksi raastettu porkkana, ½ tl kanelia, 1/4 tl muskottipähkinää sekä ripaus suolaa. Lisää 1 rkl vaahterasiirappia puuron päälle tai sekoita halutessasi myös sekin puuron joukkoon.

Tiedosto_001 (160)

Mustikka-vanilja: Sekoita puuroainesten joukkoon 1-2 tl vaniljajauhetta tai -esanssia. Lisää päälle mustikoita ja halutessasi vaahterasiirappia.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos (makuvaihtoehdosta riippumatta)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s