Reseptit

Vegaanin kermainen kikhernepasta

Tiedosto_001 (134)

En ole pahemmin pähkinöistä välittänyt elämäni aikana siitä huolimatta, että ne ovat terveellisiä. Omasta mielestäni pähkinät ovat olleet mauttomia ja vaikeasti pureskeltavia. Niin sekä kalliita pääkaupunkiseudulla asuvan opiskelijan budjettiin (ei tosin työelämään siirtymisen ja kehä kolmosen ulkopuolelle muuttamisen jälkeenkään pähkinät ole oikein maistunut). Viimeisen puolen vuoden aikana minä ja cashewpähkinä ollaan kuitenkin löydetty toisemme ja rakastankin nykyään cashewpähkinän kermaista makua ja sen myötä alkanut syömään muitakin pähkinöitä sopivan pieniä määriä harvakseltaan. Cashewpähkinät sellaisenaan ovat herkkua mutta uusimman makuelämyksen koin cashewtahnan kanssa.

Tiedosto_001 (135)

FitnessFirsiltä saatu  lisä- ja säilöntäaineeton cashewtahna on 100 prosenttista luomu cashewpähkinää, joka on jauhettu alle 40 asteessa samettiseksi tahnaksi. Alhaisessa lämpötilassa hellästi jauhettu tahna sisältää pähkinän kaikki ravintoaineet, kuten kaliumin, sinkin, raudan, magnesiumin ja fosforin. Cashewtahna sopii moneen tarkoitukseen; levitteeksi, dippikastikkeeksi, smoothieen, sellaisenaan puuron päälle tai suoraan suuhun tai kastikkeisiin tuomaan kermaisuutta.

Kokeilin cashewtahnaa nimenomaan kastikkeessa kun arjen kiireen keskellä ruokaratkaisut piti jälleen olla yksinkertaisia ja nopeita. Sellaisenaan cashewtahna maistui ihanan kermaiselle ja samettiselle mutta rasvaisuutensa vuoksi se jämähtää hyvin kitalakeen. Kastikkeessa kuitenkin pähkinäinen maku hieman hälveni kuten myös rasvaisuus ja tahna lunasti odotuksensa, olin nimittäin tästä lukenut ja vain ainoastaan hyvää. Jo ruokalusikallisella tahnaa saa vegaaniseen ruokaan kermaisen koostumuksen ilman että käyttää kaura- tai soijapohjaisia ruokakermoja.

Resepti neljälle:

1 purkki kikherneitä

1 purkki kokonaisia aurinkokuivattuja tomaatteja

200 g tomaattisosetta

1 rkl punaviinietikkaa

1-2 rkl cashewtahnaa

1 tl suolaa

1 tl pippuria

1 tl Provencen yrttiseosta

Öljyä paistamiseen

Basilikaa koristeeksi

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuumenna öljy pannulla ja paista kikherneitä 10 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon tomaattisose ja punaviinietikka, suola ja pippuri sekä tarvittaessa vettä mikäli haluat kastikkeesta notkeampaa. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 10-20 minuuttia.
  3. Kaada aurinkokuivatuista tomaateista öljy pois ja lisää sellaisenaan kastikkeen joukkoon. Lisää viimeisenä joukkoon cashewtahna sekä yrttiseos joukkoon ja sekoita. Tarjoile pastan ja basilikan kanssa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s