Reseptit

Täydelliset vehnättömät pannukakut

Tiedosto_001 (124)

Vehnäjauhottomat pannukakut ovat olleet projekti, jota olen jo kehitellyt pitkään. Useimmat kokeilut ovat olleet maultaan vetisiä, mauttomia ja jämähtäneet pannuun paistovaiheessa kiinni vaikka rasvaa olisikin reilusti. Nyt onnistuin kuitenkin löytämään aineksille hyvän suhteen ja sain kuohkeita ja herkullisen makuisia pannukakkuja jotka ovat koostumukseltaan täydellisiä. Huomasin, että parhain keino onnistua on se, että paistorasvaa on sopivasti, sopivan ohuelti (mutta ei liian ohuelti tai paksusti) pannulle levitetty taikina sekä paistaminen molemmin puolin niin, että pinta on enemmin tumma kuin vaalea.

Tiedosto_001 (123)

Makua ja ennen kaikkea makeutta sain FitnessFirstin banaanijauheesta, joka on täysin luomu, gluteeniton ja vegaaninen. Banaanijauho toimii luonnollisena makeuttajana sokerin sijasta ja sitä voi käyttää leivontaan, smoothieihin, juomiin, puuroihin, jogurtteihin tai rahkaan. Jotkut laittavat sitä jopa kahviin.

Tiedosto_001 (125)

Kookosnektaria olen halunnut jo pidemmän aikaa kokeilla, sillä sitä on kehuttu oivaksi vaihtoehdoksi valkoiselle sokerille sen makeuden ja matalan glykeemisen indeksin vuoksi. Ennakkoluuloni oli, että kookosnektari maistuu kookokselle mutta olin täysin väärässä. Nektarin maku on niin makea ja karamellinen, että sitä tekisi mieli lapata suoraan purkista lusikalla! Kookosen voimakkaasta mausta ei ole tietoakaan. Olen aiemmin käyttänyt vaahterasiirappia mutta siihen verrattuna kookosnektarin maku on paljon pehmeämpi. Laitoinkin kookosnektaria pannukakkujen päälle tuomaan vielä lisää makeutta.

Resepti kahdelle (yhteensä 10 pannaria):

2 keskikokoista banaania

2 kananmunaa

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl banaanijauhetta

0,5 tl leivinjauhetta

(1 tl vaniljaa tai kardemummaa jos haluaa lisämakua)

Gheetä tai kookosöljyä paistamiseen

  1. Sekoita ainekset keskenään blenderissä tasaiseksi seokseksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle reilu ruokalusikallinen taikinaa ja levitä taikinaa hieman.
  3. Paista pannukakut keskilämmöllä molemmin puolin kuultavan ruskeiksi. Tarjoile marjojen sekä kookosnektarin kanssa.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s