Reseptit

Acai-kollageenismoothie

Tiedosto_001 (117)

Sanomattakin selvää, että ravinto vaikuttaa terveyden lisäksi meidän ulkoiseen olemukseen. Se mitä syömme tai juomme, näkyy ihossamme. Kun jätin valkoisen sokerin sekä vehnän vähemmälle ja keskityin säännölliseen terveelliseen sekä monipuoliseen ruokavalioon sekä veden juontiin, muutos ihossa oli aika selkeä. Huomasin nimittäin että mulla on entistä enemmän ihottumaa ja kutinaa! Mulla on aina ollut hieman herkkä hipiä ja elintapamuutosten myötä parempaan kohti se on pahentunut tai sitten se on puhdasta sattumaa tai kehon alkushokki kaikelle. Ihottuman ja kutinan hoitoon sopivat keinot on vielä tässä työn alla mutta muuten ihossa näkyy muutoksia. Kasvot ovat saaneet enemmän väriä ja iho on paremmassa kunnossa sekä eloisamman näköinen. Hiukset ovat alkaneet kasvamaan ja paksuuntumaan eikä kynnetkään enää katkeile ja halkeile niin paljon.

Koska olen kuitenkin nainen niin myös minäkin tavoittelen jonkin sortin kauneutta. Oon kuitenkin melko laiska laittamaan itseäni, enkä koe sitä itselleni järin luonnolliseksi, joten pyrin tavoittelemaan sitä että kauneus tulisi hyvinvoinnista ja yritän panostaa uneen, ruokaan sekä liikuntaan.

Tiedosto_001 (118)

Kauneuden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi halusinkin ottaa kokeiluun FitnessFirstiltä acai-jauhetta sekä kollageenia. Acai on Amazonin sademetsissä kasvavan palmupuun ravinteikas marja, joka sisältää runsaasti antioksidantteja sekä vitamiineja, kuten C-vitamiinia ja sen on sanottukin olevan kauneuden superfood! Kollageenia puolestaan meillä on kaikilla elimistössä ja se on osa elimistön tukirakenteita. Kollageeni on proteiini jota esiintyy esimerkiksi ihossa, jänteissä ja nivelissä mutta se on myös tärkeä rakennuselementti hiuksille sekä kynsille. Lisäksi kollageeni vaikuttaa hampaiden ja limakalvojen terveyteen. Ongelmana kuitenkin on, että kehon kollageenituotanto hidastuu 25 ikävuoden kohdalla ja se alkaa näkymään muun muassa ryppyinä. Olen aina ollut hieman skeptinen kollageenivalmisteita kohtaan ja internetin ihmeellistä maailmaa selatessa huomaa, että mielipiteitäkin on asiantuntijoilla kuin kuluttajillakin monenlaista. Kukaan asiantuntija ei varsinaisesti vanno tuotteen nimeen, vaan toteavat, että kollageenista lisänä voi olla hyötyä, mikäli se on pilkottu di- ja tripeptidiksi, jolloin se voi imeytyä elimistöön, toiset lyttäävät kaikki kollageenituotteet täytenä humpuukkina. Osa käyttäjistä taas kertoo huomanneen vaikutuksen ihossa, hiuksissa sekä nivelissä. Itselläni on nuoresta asti ollut yliliikkuvat nivelet ja pikkuhiljaa ne ovat alkaneet naksumaan sekä toisinaan kipeytymään, päätin kokeilla kollageenia säännöllisen lihaskuntoharjoittelun lisäksi. Aion palata tähän kokeiluun myöhemmin pidemmän käytön jälkeen, että olenko nähnyt kollageenin käytön hyödylliseksi.

Kollageenia sekä acai sopivat hyvin puuroihin, smoothieihin sekä juomiin. Itse pidän smoothieista paljon, joten oli luonnollista, että näistä kahdesta syntyi se. Itse kollageeni ei maistu smoothiessa mutta acai toi mukavan pienin kirpakkuuden. Acai on väriltään kauniin violetti, joten sillä saa myös kivan sävyn siihen mihin sitä sitten laittaakaan.

Resepti yhdelle:

1 banaani

200 g mansikoita

1,5-2 dl makeuttamatonta kookosjuomaa

1-2 rkl kollageenijauhetta

1 tl acai-jauhetta

Sekoita ainekset keskenään blenderissä ja nauti! Koristele halutessasi marjoilla tai lisää makeutta kookosnektarilla.

Hintaluokka: alle 4 euroa / annos (tarkemmin sanottuna noin 2,7 euroa)

Tiedosto_001 (121)

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Acai-kollageenismoothie

  1. Kiitos kivasta reseptistä! Itsekin tulee tehtyä lähes päivittäin erilaisia smoothieita lähinnä aamupalaksi sekä välipalaksi. Tuo kollageeni on itselleni uusi tuttavuus ja en tiennytkään, että sen tuotanto hidastuu jo noinkin aikaisessa vaiheessa. Itselle on kyllä ilmestynyt ryppyjä jo ihan kiitettävästi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s