Reseptit

Intialainen kanakorma

Tiedosto_001 (115)

Oon innokas kokeilemaan kaikkea uutta ja voisin tehdä vaikka päivätyökseni tuotetestausta elintarvikkeista. Tykkään oikeasti kokeilla erilaisia juttuja ja ruokakaupassakin kiertelen hyllyn välejä ihan vain bongatakseni kokeilun arvoisia tuotteita. Tällä kertaa kokeilussa oli Geo Organicsin luomu kormakastike, jota FitnessFirst myy ainoana (tai on ainakin tehnyt ostamisen helpoksi, koska muualta en tätä ole löytänyt) Suomessa. Korma on yksi intialaisen keittiön kulmakiviä sisältäen joko lihaa tai kasviksia haudutettuna yleensä jogurtissa tai kermassa. Maultaan korma on kookoksinen sekä miedon tulinen. Ominaista myös intialaiselle kormalle on se, että paistamiseen käytetään gheetä eli kirkastettua voita. Myös ghee on intialaisen keittiön perusraaka-aineita ja sitä voi käyttää paistamiseen tai sellaisenaan. Ghee valmistetaan haihduttamalla voista vesi pois mahdollisimman pienellä lämpötilalla ja poistamalla maidon proteiini, kaseiini. Gheellä sanotaan olevan useita eri terveysvaikutuksia ja se sisältää A-, D-, K- ja E-vitamiineja sekä eri mineraaleja ja hivenaineita kuten sinkkiä, magnesiumia, kuparia, jodia ja seleeniä.

Tiedosto_001 (116)

Entäpä näiden kahden maku? Oon aina tykännyt gheen mausta siitä lähtien kun sitä ensimmäisen kerran maistoin. Maku on normaaliin voihin verrattuna paljon syvempi ja täyteläisempi mutta myöskin pähkinäisempi, jollaiseksi sen makua kuvataankin. Useampaa valmista currytahnaa ja -kastiketta maistaneena voin todeta, että tämä on tällä hetkellä parhain mitä olen maistanut. Geo Organicsin kormakastikkeessa oli jo avatessa ihanan aromaattinen tuoksu ja maku oli sitäkin täyteläisempi. Meillä tullaan valmistamaan vielä monet kormat, sillä näitä purkkeja on meillä kaksi.

Resepti neljälle:

700 g broilerin suikaleita

300 g kreikkalaista jogurttia

0,5 dl tomaattisosetta

1 sitruunan mehu

1 tl chilijauhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

1 rkl kormakastiketta

1 rkl gheetä

(Korianteria & chiliä päälle)

  1. Sekoita broilerin suikaleet, noin 1/3 jogurtista, tomaattisose, sitruunan mehu, chilijauhe, juustokumina sekä suola keskenään. Anna broilerien marinoitua vähintään tunnin ajan.
  2. Kuumenna ghee pannulla ja kypsennä broilereita korkealla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää kormakastike joukkoon ja kypsennä vielä hetki. Lisää loppu kreikkalainen jogurtti joukkoon ja anna korman hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  3. Koristele korma korianterilla sekä chilillä halutessasi ja tarjoile riisin ja/tai naan-leivän kanssa (resepti superhyvään naan-leipään ja raita-kastikkeesen tästä)

Hintaluokka: alle 4 euroa / annos

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s