Reseptit

Teriyakilla maustettu uunilohi

Tiedosto_001 (112)

Hieman erilainen lähestymistapa uuniloheen kuin perinteinen suomalainen suolaa ja sitruunaa -mentaliteetti. Kuinka moni on kuullut FitnessFirstistä? Kyseessä on kotimainen  perheyritys, joka on erikoistunut luomuruoan, superfoodien sekä ravintolisien myyntiin. FitnessFirstillä on nykyään laaja valikoima toinen toistaan mahtavampia tuotteita ja lisäksi vielä edulliseen hintaan sekä nopealla toimituksella (tutustu ihmeessä verkkokauppaan tästä). Posti toimitti tällä viikolla meille laatikollisen huipputuotteita ja heti kokeiluun pääsikin Clearspringin teriyaki-kastike joka on täysin luomutuote ja gluteeniton sekä sopii vegaaneille (tutustu tuotteeseen tästä).

Kenellekään tuskin on jäänyt epäselväksi, että olen aasialaisen ruoan ystävä mutta täytyy tunnustaa, että teriyakin makua ei ole hirveästi tullut kokeiltua. Kerran kokeilin erästä valmiskastiketta jonka maku oli niin tunkkainen, että toiste en ole kokeillut. Paitsi nyt ja sen myötä teriyaki sekä minä ystävystyttiin. Clearspringin kastikkeessa on pehmeä ja sopivan pehmeä maku, joka antoi lohelle täytelaisen maun ja teki siitä koostumukseltaan pehmeää sekä mehukasta. Mies kehui tämän lohen maasta taivaisiin vaikka ei juurikaan edes välitä lohesta.

Resepti neljälle:

noin 700 g lohifilee

½ dl teriyaki-kastiketta

1 tl inkivääritahnaa

1 tl suolaa

Seesaminsiemeniä & varsisipulia koristeeksi

  1. Poista lohifileestä tarpeen mukaan ruodot ja huuhtele molemmin puolin juoksevalla vedellä. Taputtele filee talouspaperilla kuivaksi.
  2. Levitä suola fileen päälle ja anna maustua hetki. Sekoita teriyaki-kastike sekä inkivääritahna keskenään. Levitä kastike kalan päälle kauttaaltaan.
  3. Paista fileetä 175 asteessa noin 30 tuntia. Koristele seesaminsiemenillä sekä varsisipulilla.

Hintaluokka: alle 6 euroa / annos

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s