Käsityöt & askartelu

Helppotekoiset lapaset

Vaikeusaste: Super helppo

DSCN2044DSCN2047DSCN2049

Ei se lapasten teko lopulta niin vaikeaa ollut kuin miltä se näytti. En tiedä, mistä olin saanut kuvitelman, että peukalo-osa olisi jotenkin vaikea. Löysin Novitan sivuilta täydellisen perusohjeen, jossa peukalo on aukkomallinen ja tein itselleni sekä miehelle lapaset. Lankoina käytin Novitan Polaris-lankoja, väreinä Pakkasyö ja Ilotulitus. Perusidea lapasmallissa on, että ensin neulotaan varsi joustinneuleella, jonka jälkeen neulotaan sileää peukalontyveen saakka. Tässä kohtaa peukalolle tehdään paikka ottamalla pieni pätkä täysin eriväristä lankaa ja neulotaan sillä merkki peukalon paikalle. Sitten neulontaa jatketaan normaalisti etusormen korkeudelle ja tehdään kärkikavennus. Peukalon merkkilanka poistetaan, jonka jälkeen jäljelle jää peukalon aukko, josta on helppo neuloa silmukan puikoille ja tehdä peukalo. Lapaset neulotaan peilikuvina.

Katso ohje kokonaisuudessaan tästä, niin idean ymmärtää paremmin. Omasta mielestäni ohje oli helposti ymmärrettävissä ja pidin sitä ensikertalaiselle erittäin hyvänä. Novitalla on lisäksi myös Youtubessa erittäin hyvä ohjevideo lapasten tekoon. Itselleni ainakin toisinaan on helpompaa katsoa videolta kuin ohjeesta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s