valokuvaus

Hirvihaaran autioitunut tulitikkutehdas

Sijainti: Mäntsälä

DSCN1908DSCN1910DSCN1912DSCN1914DSCN1916DSCN1922DSCN1931DSCN1932DSCN1933DSCN1935DSCN1936DSCN1940DSCN1943

Tunnettu UE-kohde, jonka sijainti on yleisessä tiedossa ja kyseisestä kohteesta on useasti ollut lehdissäkin. Tehtaan tuotanto on hiljentynyt kauan sitten ja jäljellä metsän siimeksessä on enää vain seinät, jotka muistuttavat menneestä elämästä. Kyseisen tulitikkutehtaan historia on melkeinpä jo surkuhupaisa ja suloisen katkera (koko tarinan voi lukea Urbanexin sivustolta). Kyseinen tulitikkutehdas perustettiin jo 1800-luvun loppupuolella ja toiminta päättyi lopullisesti 1942 (tosin tehtaan tuotanto lakkasi jo vuonna 1929). Tämän jälkeen tehtaassa oli vielä muunlaista toimintaa muutaman vuosikymmenen ajan, jonka jälkeen tehdas lopullisesti hiljeni ja se jäi tyhjilleen rapistumaan. Koko olemassa olonsa aikana tehdas on palanut useamman kerran tuhopolttojen myötä ja omistaja on vaihtunut useamman kerran. Viimeisimpänä kiinteistöön on suunniteltu arvoasuntoja mutta jokainen hanke on toistaiseksi kaatunut.

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Hirvihaaran autioitunut tulitikkutehdas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s