Reseptit

Simppelit uunijuurekset

Tiedosto_001 (109)

Uusi suosikkiruokani! Uunijuurekset ovat terveellisiä, täyttäviä, helppo tehdä sekä maustettavissa monella eri tavalla. Lisäksi uunijuurekset on helppo pilkkoa valmiiksi ja pakastaa raakana, jolloin ne voi valmistaa myöhemmin helposti sekä nopeasti arjen kiireessä. Juuresten hieno puoli on myös se, että niitä saa läpi vuoden edullisesti sekä monipuolisesti. Poimi alhaalta oma juures- sekä maustesekoituksesi ja kokeile esimerkiksi kanan kaverina.

Juures/kasvisideat:

 • Bataatti
 • Peruna
 • Palsternakka
 • Porkkana
 • Punasipuli
 • Sipuli
 • Selleri
 • Raita-/keltajuuri
 • Punajuuri
 • Paprika
 • Lanttu

 

Ideoita maustamiseen:

 • Suola & pippuri
 • Öljy
 • Sitruunanmehu
 • Rakuuna
 • Rosmariini
 • Timjami
 • Chili
 • Valkosipuli
 • Valkoviinietikka
 • Hunaja

 

Pilko haluamasi määrä juureksia isoon kulhoon ja mausta valitsemallasi mausteilla. Kaada juurekset uunipellille ja paahda 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunnes juurekset ovat saaneet väriä ja ovat pehmeitä. Itse suosin uunijuuresten kanssa aina öljyä, sillä se antaa niille hyvän maun uunissa sekä pehmeyttä. Mausteita laitan aina omantunnon mukaan sen koommin mittailematta. Oma henkilökohtainen suosikkisekoitukseni on peruna/bataatti, palsternakka, porkkana sekä punasipuli, jota maustan oliiviöljyllä, suolalla sekä pippurilla.

Mikä on sinun suosikkiyhdistelmäsi? Kerro kommenteissa!

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s