Reseptit

Elämäni ensimmäinen raakakakku

Tiedosto_001 (66)

Oletko koskaan maistanut raakakakkua? Vapun kunniaksi sokerimunkkien sijasta päätin kokeilla jotain erilaista. Olen haaveillut pitkään raakakakun teosta tai edes sen maistamisesta ja tilaisuus koitti vihdoin. Perinteisenkin kakun tarvikkeet voivat tulla yllättävän kalliiksi ja sama pätee raakakakkuihinkin. Kotoa kuitenkin löytyi valmiina mausteet, kaakaojauhe, marjat ja kookosöljy, joten päätin että nyt tai ei koskaan. Lopulta hintaa laskiessa kävi ilmi, että yhden palan hinta täytteestä ja koristeista riippuen kustantaa 1-2 euroa, että eipä raakakakun hinta oikeasti juurikaan eroa normaalin kakun hinnasta

Koska pakkasessa oli mustikoita, valikoitui kakun mauksi vanilja-mustikka. Tällä ohjeella onnistuu myös muutkin maut ja vegaanisen version saa vaihtamalla hunajan agavesiirappiin. Jäisiä marjoja käyttäessä kannattaa tehdä niin, että antaa marjojen sulaa rauhassa ja siivilöidä sula marjamehu, jolloin kakun täytteestä ei tule liian löysää. Raakakakku on melko tuhtia tavaraa ja jo pieni pala saa makeanhimon taltutettua, joten kannattaa käyttää irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan 20 senttiä. Itselläni oli käytössä 23 senttinen vuoka ja kakku jäi aavistuksen liian matalaksi, joten isommalla vuoalla tehdessä, tuplaa ainekset.

Resepti 10 hengen kakulle:

Pohja

1,5 dl kuorittuja manteleja

6 kuivattua viikunaa tai taatelia

½ dl kookosöljyä

½ dl raakakaakaojauhetta

½ tl kanelia

½ tl kardemummaa

 

Täyte

3 dl cashewpähkinöitä

1 sitruunan mehu (voi jättää myös pois)

1 tl aitoa vaniljajauhetta tai vaniljaesanssia

vajaa 1 dl kookosöljyä

½ dl hunajaa

2 dl mustikoita (tai mitä tahansa muuta marjaa)

 

  1. Liota pähkinöitä ja manteleita omissa astioissa vedessä vähintään 3 tuntia.
  2. Soseuta mantelit monitoimikoneen tai blenderin avulla. Lisää joukkoon viikunat tai taatelit, kookosöljy, raakakaakaojauhe sekä kaneli ja kardemumma. Soseuta tasaiseksi massaksi.
  3. Voitele irtopohjavuoan laidat kookosöljyllä ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Kaada pohjamassa vuoan pohjalle ja painelle tasaiseksi. Laita vuoka hetkeksi pakastimeen.
  4. Valmista seuraavaksi täyte. Soseuta cashewpähkinät, sitruunan mehu, vanilja, kookosöljy ja hunaja keskenään tasaiseksi seokseksi. Ota vuoka pakastimesta ja lusikoi hieman reilu puolet täytteestä pohjan päälle. Anna kakun olla noin 1-2 tuntia pakkasessa.
  5. Soseuta mustikat lopun täytteen kanssa sekaisin ja lisää vuokaan edellisen kerroksen päälle. Anna kakun olla taas 1-2 tuntia pakastimessa tai vähintään 3 tuntia jääkaapissa.*
  6. Irroita kakkuvuoan reunat ja koristele kakku halutessasi kookoshiutaleilla ja sarviapilan kukilla.

 

Hintaluokka: alle 1 euro per pala

*Raakakakun voi tehdä esimerkiksi edeltävänä päivänä ja säilyttää pakastimessa ennen tarjoilua. Tuolloin se pitää ottaa 1-2 aiemmin sulamaan ennen tarjoilua. Jääkaapissa raakakakku säilyy pari päivää.

P.S. Mitä pidät blogin uudesta ulkoasusta?

Tiedosto_001 (67)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s