Reseptit

Neljän ainesosan chia-vanukas

chiavanukas

Aikoinaan kun superfood-buumi rantautui Suomeen, oli suurin osa niihin luettavissa ruoka-aineista melko kalliita. Ei sillä, etteikö moni niistä olisi edelleen mutta moni superfoodiksi luokiteltava ruoka-aine on kuitenkin nykyään jo myös normaalin kuluttajan ulottuvissa hintansa puolesta. Esimerkiksi kookosöljyä, mulperimarjoja ja chian siemeniä ja toisinaan myös gojimarjoja saa nykyään ihan sopuhintaan ihan normaaleista ruokakaupoista. Chian siemenet ovat yksi niitä superfoodeja, joita meiltä löytyy lähes aina. Chian siemenet sisältävät monipuolisesti ravintoaineita. 100 grammaa siemeniä sisältää muun muassa 23 grammaa proteiinia, 34 grammaa kuitua, runsaasti omega-3 ja omega-6 -rasvahappoja, kivennäis- sekä hivenaineita ja vitamiineja (lähteenä Fineli). Lisäksi chian siemenet sitovat itseensä tehokkaasti vettä, jolloin ne turpoavat ja auttavat ylläpitämään kylläisyyden tunnetta. Ei siis ihan mitään turhia siemeniä!

Meillä chian siemeniä käytetään enimmäkseen smoothieihin, tuorepuuroihin sekä vanukkaisiin. Kun chian siemeniä liotetaan nesteessä, se geeliytyy ja antaa vanukasmaisen koostumuksen. Chia-vanukas onkin helppo ja terveellinen aamiainen, välipala tai jälkiruoka.

Resepti kahdelle:

2 banaania

2 dl kookosmaitoa

1 tl vaniljaesanssia tai aitoa vaniljajauhetta

3 ruokalusikallista chian siemeniä

  1. Lisää toinen banaaneista kookosmaidon, vaniljan ja chian siementen kanssa blenderiin ja surauta tasaiseksi.
  2. Jaa seos kahteen tarjoiluastiaan ja anna seistä jääkaapissa vähintään pari tuntia (itse annan olla aina yön yli)
  3. Soseuta toinen banaani ja jaa molempien vanukkaiden päälle.

Hintaluokka: alle 1 euro per annos

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s