Reseptit

Avokadopasta ja sitruuna-valkosipuli kana

Tiedosto_001 (51)

Avokadopasta oli muutama vuosi takaperin kova trendi. Olen itse vasta hiljattain tullut sinuiksi avokadon kanssa ja nykyään tunkisin sitä melkeinpä joka ruokaan. Tässä avokadopastassa perinteinen pasta on korvattu kesäkurpitsalla, makua on raikastamassa sitruuna sekä lime ja proteiinia lisäämässä marinoitu kana.

Resepti kahdelle:

Marinoitu kana

2-4 broilerin ohutleikettä

2 valkosipulin kynttä

1 sitruunan mehu

½ desilitra oliiviöljyä

1 ruokalusikallinen kuivattu oreganoa

1 teelusikallinen suolaa

 

Avokadopasta

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (voi korvata myös aidolla pastalla)

2 avokadoa

1 pieni chili

1 limen mehu

Hyppysellinen suolaa & mustapippuria

20-30 grammaa parmesanjuustoa

Basilikaa koristeeksi

  1. Valmista ensin broilerin marinadi sekoittamalla sitruunan mehu, oliiviöljy sekä mausteet keskenään. Upota broilerit marinadiin ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Mitä pidempään broileri marinoituu, sitä syvempi maku on. Marinointivaiheessa broilereita voi silloin tällöin käydä kääntämässä, jotta marinadi tarttuu kauttaaltaan.
  2. Raasta kesäkurpitsa spiraalileikkurilla pastaksi tai vaihtoehtoisesti keitä oikea pasta kypsäksi. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi sisältö erilliseen kulhoon. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Lisää avokadojen joukkoon limen mehu, suola sekä pippuri ja chili. Soseuta ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimen avulla.
  3. Sekoita (kesäkurpitsa)pasta ja avokadokastike keskenään. Paista broilerileikkeet molemmilta puolin kypsäksi. Aseta pasta tarjoiluastialle, lisää broileri päälle ja koristele parmesanilla sekä basilikan lehdillä.

Hintaluokka: alle 6 euroa / annos

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s