Reseptit

Bataatti-kikhernekorma

Tiedosto_001 (49)

Erilaisiin curryihin hurahtaneena on aika siirtyä tulisesta punaisesta currysta pehmeään kormaan. Curryt ovat mitä parhaimpia säästöruokia, sillä mikäli kaapissa löytyvät maustetarvikkeet tai valmista currytahnaa (itselläni kaapin vakiovaruste), voi sekaan laittaa melkeinpä mitä vaan. Käytä siis kasvisten rippeet tai hieman nahistuneet kasvikset curryyn ja lisää joukkoon jotain proteiininlähdettä, kuten linssiä, papuja, soijaa, tofua tai lihaa.

Harvemmin (eli en tyyliin ikinä) käytä kaupan valmiita kastikkeita, jotka kumotaan suoraan purkista pannulle. Usein käytän puolivalmisteita, kuten currytahnaa, johon lisätään lisäksi kookosmaitoa ja mausteita tai teen alusta alkaen kastikkeet itse, mikäli ainekset ovat valmiina kaapissa tai ne saa edullisesti. Tällä kertaa kormatahnan löytyminen osui kuitenkin erittäin haastavaksi, enkä nähnyt taloudellisesti kovin viisaaksi lähteä ostamaan mausteita ja tarvikkeita alusta asti itse tekoon. Tämä kokkauskerta olikin poikkeuksellinen, sillä käytin ensimmäistä kertaa vuosiin valmista kastiketta!

Resepti neljälle:

Purkki kormakastiketta (itse käytin Patak’sin kormakastiketta)

Paketti (240 g) kikherneitä

Yksi keskikokoinen bataatti

1-2 punasipulia

Yksi chili

Reilu kourallinen pinaattia

Öljyä paistamiseen

(Limen mehu)

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Pese bataatti ja kuutio pieniksi kuutioiksi (jätä bataatteihin kuoret antamaan rapeutta ja lisämakua). Poista punasipulista kuoret ja hienonna. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
  2. Lämmitä öljy pannulla ja paista bataatteja, kunnes ne ovat hieman saaneet väriä. Lisää punasipulit sekä chili pannulle ja kääntele hetki.
  3. Lisää kormakastike pannulle, huuhtele purkki pienellä tilkalla vettä ja kaada pannulle. Lisää kikherneet joukkoon.
  4. Anna curryn muhia kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Lisää pinaatti joukkoon loppuvaiheessa ja sekoita.
  5. Tarjoile riisin kanssa ja purista päälle hieman limenmehua antamaan lisämakua.

Hintaluokka: alle 2 euroa / annos

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s